11 Φεβρουαρίου 2015

Μπαρουφάκης πλακώθηκε με δημοσιογράφο του Reuters στο twitter: "Άλλα λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Βαρουφάκης -Αυτοί οι τύποι μιλάνε μεταξύ τους;"

Σκληρή απάντηση στον αρθρογράφο του Reuters Σάιμον Νίξον έδωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Νίξον είχε αναφέρει την Τρίτη «τώρα ο Τσίπρας λεει ότι η Ελλάδα δεν ζητεί νέο δάνειο, εντούτοις το πρωί ο Βαρουφάκης έψαχνε για 7 δισεκ. ευρώ. Μιλάνε καν μεταξύ τους αυτοί οι τύποι;»

«Όλοι την ώρα (μιλάμε). Και είμαστε απολύτως συγχρονισμένοι. Κάτι που θα είχες αντιληφθεί, αν άκουγες εμάς & και όχι τι λένε οι άλλοι ότι λέμε» απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Simon Nixon        ✔ @Simon_Nixon
Now Tsipras says Greece not looking for new loan, yet this morning Varoufakis was looking for €7bn. Do these guys even talk to each other?

 Yanis Varoufakis @yanisvaroufakis

@Simon_Nixon All the time. And are perfectly synchronised. Something you would have gathered if you heard us & not what others said we said.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε τη ρήξη, αλλά δεν διαπραγματεύεσαι αν την έχεις αποκλείσει. Αυτή η κυβέρνηση προσέρχεται στο Eurogroup όρθια, και όχι εκ προοιμίου σκυφτή», υπογράμμισε την Τρίτη στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός.
«Παρότι έχω αφιερώσει πολλά χρόνια της ζωής μου στη θεωρία των παιγνίων, δεν έχω καμία διάθεση να τη χρησιμοποιήσω (...) Δεν πάω να κάνω μπλόφες. Η μόνη μου τακτική είναι να προσέρχομαι με λογικές προτάσεις και επιχειρήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.