03 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΝ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΔΗΛ. Reuters: Διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος δίνει ο Βαρουφάκης

Διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της, χωρίς ζημία για τους ιδιώτες πιστωτές της, θα δώσει σε στελέχη τραπεζών και επενδυτικών οίκων του Σίτι του Λονδίνου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

«Θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας με όρους που δεν θα έχουν καμία αρνητική επίπτωση σε ομολογιούχους, ειδικά ιδιώτες», δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή, προσθέτοντας πως ο κ. Βαρουφάκης σχεδιάζει να συναντηθεί με εκπροσώπους περίπου 100 τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη βρετανική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, με επιστολή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε πως η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να προβεί σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος, και θα τιμήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις έναντι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Η πηγή προσέθεσε πως ο κ. Βαρουφάκης θα στείλει επίσης ένα μήνυμα προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας, ζητώντας τους ταυτόχρονα από τους επενδυτές να ακούν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Το μήνυμα θα είναι πως είμαστε πολύ ανοιχτοί σε επενδύσεις, πως οι [επενδυτές] θα πρέπει να ακούν τον υπουργό Οικονομικών, που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, αντί για θορύβους που προέρχονται από οιαδήποτε άλλη κατεύθυνση», επισήμανε η πηγή του Reuters, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον βρετανό υπουργό Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν, μετά την οποία δεν έκανε κάποια δήλωση.