31 Μαρτίου 2015

Στα 279 εκ. ευρώ η αποζημίωση για το μοιραίο Airbus

Στα 300 εκατομμύρια δολάρια ήτοι 279 εκ. ευρώ ορίστηκε η αποζημίωση για τη συντριβή του μοιραίου Airbus A320 όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Lufthansa.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε πρόβλεψη για 300 εκατ. δολάρια για να καλυφθούν τα πιθανά αιτήματα αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και για το αεροπλάνο που καταστράφηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής εταιρείας της Germanwings, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε μια αεροπορική συντριβή ανέρχονται στο 1 εκατ. δολάρια ανά επιβάτη, αλλά η παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων, ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις. Πηγές της  εφημερίδας, αναφέρουν πως το αεροπλάνο ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατ. δολάρια.

Η Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), θυγατρική της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz που εξειδικεύεται στη διαχείριση κινδύνων των μεγάλων ομίλων, χειρίζεται ως επικεφαλής των ασφαλιστών της Germanwings την υπόθεση.

Έστω και αν το αεροπλάνο συνετρίβη εσκεμμένα οι αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της συντριβής, θα καταβληθούν από τους ασφαλιστές, έστω κι αν το δυστύχημα προκλήθηκε από σκοπού. Το ίδιο θα συμβεί και για το κατεστραμμένο αεροπλάνο καθώς το ποσό αποζημίωσης προς την εταιρεία για το μοιραίο Α320 θα καταβληθεί από τους ασφαλιστές.