08 Μαρτίου 2015

A. Σαμαράς: Το θέμα αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ έκλεισε – Δεν θα πάμε σε Έκτακτο Συνέδριο

Το θέμα αλλαγής στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε πριν από λίγο, με την ομιλία του, ο Αντώνης Σαμαράς, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο έκτακτου Συνεδρίου.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπερασπιζόμενος τη διακυβέρνησή του και υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγυρίζει τη χώρα στο μνημόνιο.

«Κάποιοι θέλουν το κόμμα μας να βυθιστεί στην εσωστρέφεια. Αυτό το δώρο εμείς δεν πρόκειται να του το κάνουμε. Υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν υτη ΝΔ να βουλιάζει για να κερδίσει χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που ξεφουσκώνει δημοσκοπικά» υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπέκουλα εναντίον της Συγγρού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Corriere Della Sera, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επαναφέρει το «ολέθριο λάθος» περί δημοψηφίσματος που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως είπε, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα έβγαζε τη χώρα στις αγορές στο τέλος του έτους και κατηγόρησε τον Υποουργό Οικονομικών ότι «ζητάει από το Eurogroup, να μην ονομάσουν το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν, μνημόνιο, αλλά Συμβόλαιο για την ανάπτυξη», τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει συμμαχίες, όταν ακόμη και η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι απέναντι. «Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

«Η μόνη εγγύηση ότι η Ελλάδα μπορεί να μείνει όρθια είναι η Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και έθεσε τα «δύο λάθη» -όπως είπε- που εκφράζουν δύο αντίθετες απόψεις στο κόμμα.

«Υπάρχει το λάθος της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης, να κάτσουμε δηλαδή στη γωνιά μας και να περιμένουμε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα λάθη και τις αντιφάσεις του. Εμείς δεν θέλουμε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι ένοχος εξαπάτησης του ελληνικού λαού και θέλουμε να υποστεί όλες τις συνέπειες, να πιει το πικρό ποτήρι μέχρι και την τελευταία γουλιά. Εμείς δεν βιαζόμαστε να τους διώξουμε από την εξουσία, εκείνοι κάνουν τα πάντα για να φύγουν» τόνισε.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «υπάρχει και η λεγόμενη θεωρία του ώριμου φρούτου, να περιμένουμε να διαλύσουν τα πάντα και να διαλυθούν και οι ίδιοι. Η ζημιά όμως που θα κάνουν θα είναι τεράστια» επισήμανε ο κ. Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι μεγάλες ιστορικές παρατάξεις δεν κερδίζουν καιροφυλακτώντας».

Επιπλέον, έκανε αυτοκριτική, απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Υπήρξαν σφάλματα και αδυναμίες που πρέπει να διορθώσουμε» τόνισε και παραδέθηκε, επίσης, επικοινωνιακά λάθη «που δεν πέρασαν το μεγάλο έργο της κυβέρνησης Σαμαρά», τα οποία δικαιολόγησε λέγοντας ότι «δεν κυβερνούσαμε μόνοι μας». Παραδέχθηκε, μάλιστα, σφάλματα σε επιλογές προσώπων, σημειώνοντας ότι αυτά θα αλλάξουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής στάσης του κόμματος, ενώ τόνισε ότι στο εξής η Συγγρού θα λειρουργήσει πιο συλλογικά και με εσωκομματική δημοκρατία, απαντώντας στην κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη ότι «η ηγεσία της ΝΔ θεωρούσε ότι η εσωκομματική δημοκρατία είναι υπονόμευση».

Τέλος, προανήγγειλε νέες συνεργασίες και προσχωρήσεις. «Θα ανοίξουμε τα στεγανά του κόμματος και εγώ είμαι ήδη σε επαφή με προσωπικότητες που θέλουν να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία» υπογράμμισε.