31 Μαρτίου 2015

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ: Εβγαλαν ανακοίνωση για να πουν πως ο υπουργός δεν είναι τσακωμένος με τον αναπληρωτή!

Μπαλτάς και Κουράκης ενημερώνουν «αρμοδίως» πως «υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ των επιτελείων τους» και ότι «κοινός σκοπός» είναι η εύρεση της βέλτιστης λύσης προς όφελος της εκπαίδευσης

Με επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, ο Αριστείδης Μπαλτάς και ο Τάσος Κουράκης ενημερώνουν πως η συνεργασία τους είναι άριστη και οι σχέσεις τους αρμονικές.

Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή υπήρξαν σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει ένταση στις σχέσεις του υπουργού Παιδείας και του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και την επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολείων, ενώ μάλιστα υπήρξαν και αναφορές περί επικείμενης παραίτησης Κουράκη.

«Αμφότεροι οι Υπουργοί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία στα εν λόγω θέματα μεταξύ των επιτελείων τους. Ο κοινός σκοπός τους είναι ένας: η εύρεση της βέλτιστης λύσης προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και εν γένει της εκπαίδευσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επίσης, επισημαίνεται πως πρόκειται για «μυθεύματα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Άλλωστε, με τη δημοσιοποίηση των τελικών αποφάσεων την ερχόμενη εβδομάδα, όλοι οι ισχυρισμοί θα αποδειχθούν ανυπόστατοι».

Οι διαφωνίες, οφείλονταν σχεδόν πάντα σε διαφορετικές απόψεις που είχε ο καθένας  ορούν από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, έως την επιλογή διευθυντών των σχολείων και τους εισακτέους στα Πανεπιστήμια. θέμα που αναμενόταν να δοθεί πριν από δέκα ημέρες , ωστόσο επισημάνθηκε  ότι θα δοθεί με την επιστροφή του υπουργού από το Παρίσι.

Το σκηνικό της αντίθετης άποψης στήθηκε από τις πρώτες ημέρες καθώς ο αναπληρωτής υπουργός ήταν έτοιμος για ριζικές  αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο επικράτησαν πιο μετριοπαθείς απόψεις. Το νομοσχέδιο «κουρελού» με όλες τις αλλαγές δεν είναι ακόμα έτοιμο και τώρα γίνεται λόγος για ανακοίνωσή τους λίγο πριν από το Πάσχα.
Ένα ακόμα συμβάν στην είναι η διάψευση του υπουργού Παιδείας δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού   περί κατάργησης των διαγωνισμών για τους εκπαιδευτικούς. Λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας περί κατάργησης του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει πως υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.

Νωρίτερα, ο κύριος Κουράκης   σε  δηλώσεις του  είχε  τονίσει  ότι «θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή. Αντ' αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».

Το τελευταίο θέμα πάντως της διαφωνίας φαίνεται ότι είναι επιλογή των 13  Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, θέσεις για τις οποίες ο κ. Μπαλτάς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνουν με κομματικά κριτήρια  αλλά αξιοκρατικά  και για το λόγο αυτό πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν εκ δηλώσει ενδιαφέρον, θέση την οποία δε φαίνεται ότι συμμερίζεται ο κ. Κουράκης , θεωρώντας τις τοποθετήσεις πολιτικές.