23 Μαρτίου 2015

Κόντρα με Μουρούτη και κ@λοτούμπα Κατρούγκαλου για τον Παυλόπουλο

Κόντρα με αφορμή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου και του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη.

Αφορμή η αποστροφή του Γιώργου Κατρούγκαλου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι «ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και διατηρούσε δικηγορικό γραφείο όταν ανέλαβε ακριβώς το δικό μου υπουργείο».


Πάντως κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβίβαστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.

Το ζήτημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλο κλήθηκε να σχολιάσει και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. «Είναι γεγονός ότι υπήρξαν από μέρους του ατελείς και λανθασμένοι χειρισμοί» είπε ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος όμως εκθείασε τον κ. Κατρούγκαλο για την εντιμότητά του και την επαγγελματική του επάρκεια. «Είναι ένας από τους κορυφαίους εκ των συνταγματολόγων. Τον ψήφισε η μισή Ελλάδα για ευρωβουλευτή. Θεωρώ ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξαν εκ μέρους του ατοπήματα και λανθασμένοι χειρισμοί δεν υπάρχει ζήτημα διαφθοράς» σημείωσε.