11 Μαρτίου 2015

Δυσφορία στο Μαξίμου που οι βουλευτές τους έγραψαν στα παπάρια τους για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα υπουργών

Μόνο 11 από τους 135 νέους βουλευτές γύρισαν χθες την πλάτη στα χρονομισθωμένα αυτοκίνητα
Εντονη δυσφορία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τα υπηρεσιακά και βουλευτικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν τα υπηρεσιακά και τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα.

Η δυσφορία του Πρωθυπουργού προήλθε καθώς είχε κάνει έντονες παρατηρήσεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές αψήφισαν την προτροπή του.

Εξι από το Ποτάμι

Εν τω μεταξύ, έξι είναι τελικά οι βουλευτές του Ποταμιού που παραιτούνται του δικαιώματος βουλευτικού αυτοκινήτου, όπως γνωστοποιεί το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Εκτός από τους ήδη γνωστούς, από χθες, Σταύρο Θεοδωράκη, Παναγιώτη Καρκατσούλη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιώργο Αμυρά, Σταυρούλα Αντωνάκου, προστίθεται και ο βουλευτής Σερρών Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, που χθες απουσίαζε κατά τη διαδικασία της κλήρωσης, λόγω υποχρεώσεών του στον νομό Σερρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μητσοτάκης: «Ημουν πολύ μόνος»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν έχει κάνει χρήση του προνομίου αυτού, με δήλωσή του υπενθυμίζει ότι το 2011 είχε αποστείλει επιστολή σε όλους τους συναδέλφους του βουλευτές, με την οποία ζητούσε οικειοθελώς να παραιτηθούν όλοι τους από το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου και να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

«Τότε ήμουν πολύ μόνος, καθώς μια συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ είχε ακολουθήσει το παράδειγμά μου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε τη χαρά του διότι σήμερα, έστω και με καθυστέρηση, η Βουλή αντιλαμβάνεται ότι πρέπει και οι βουλευτές να δώσουν το καλό παράδειγμα και αποποιηθούν κάποια προνόμια, τα οποία στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα τα χαρακτήριζε κανείς υπερβολικά.

«Δυστυχώς πολλοί νέοι βουλευτές, ειδικά νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την παρότρυνση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και δέχθηκαν το προνόμιο του αυτοκινήτου. Ο καθένας κρίνεται με βάση τις προσωπικές του επιλογές», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.