23 Μαρτίου 2015

Οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί ζητούν να παραμείνουν στην ΕΛΑΣ!

[Αν δεν κάνω λάθος κάπου διάβασα τις προηγούμενες μέρες ότι η επιστροφή τους στους Δήμους θα είναι εθελοντική, δηλ. αν θέλουν θα μπορούν να επιστρέψουν ή να παραμείνουν στην ΕΛΑΣ]

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αν και δεν συμφωνούσα με όλες τις πρακτικές της ΝΔ, έκανε κάποια σωστά πράγματα και τους το αναγνωρίζω δίχως να είμαι ψηφοφόρος της. Μεταξύ αυτών είχε προχωρήσει στη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Είχε αντιληφθεί ότι θα λειτουργήσει καλύτερα μακριά από τις πολιτικές σκοπιμότητες και αυτό έδειξε το διάστημα που υπηρετήσαμε στις κατά τόπους Αστυνομίες.
Τώρα ο κ Κατρούγκαλος και ο κ Πανούσης αποφάσισαν την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας...
Γιατί άραγε;

Να επισημάνω ότι όλο αυτό το διάστημα από διάφορες ιστοσελίδες υποδαυλιζόταν η πιθανότητα επανίδρυσης της υπηρεσίας στους Δήμους (που σε λίγο θα βαράνε καμπάνες).
Οργανωθήκαμε όσο μπορέσαμε μεταξύ μας και πήραμε αλλεπάλληλες φορές στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για περαιτέρω εξηγήσεις. Μας διαβεβαίωσαν οι τηλεφωνήτριες ότι ο Υπουργός έχει λάβει γνώση μια και τα τηλεφωνήματα έπεφταν βροχή. Την ίδια μέρα βγήκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
http://www.ydmed.gov.gr/?p=10635

Αποφασίζουμε Διατάζουμε.

Ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί: Πως το Υπουργείο εφάρμοσε ομοιόμορφους και αντικειμενικούς κανόνες όταν αποκλείει από την κινητικότητα τους υπόλοιπους 2.000 πρώην Δημ. Αστυνομικούς;
Πως έκρινε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν ήταν χρήσιμοι, αφού το Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητες τους ποτέ δεν βγήκε;

Να σημειώσω ότι όλους αυτούς τους μήνες οι συνάδελφοι λειτουργούσαν και φερόντουσαν σαν κανονικοί αστυνομικοί με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Επάνδρωναν κανονικά περιπολικά, έκαναν σκοπιές εξωτερικές και κρατητήρια και ρύθμιση κυκλοφορίας. Ελέγχους καταστημάτων καταπολέμηση του παρεμπορίου και συμμετείχαν σε μέτρα τάξης ακόμα και σε αγώνες αθλητικών ομάδων!
Μάλιστα στη σύλληψη του διαβόητου τρομοκράτη Ν.Μαζιώτη βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής απ'το σημείο.

Ζητάμε την παραμονή μας στην Ελληνική Αστυνομία και την εκπαίδευση μας το συντομότερο!
Ζητάμε αν δημιουργηθεί η Δημοτική Αστυνομία να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής κινητικότητας απ'όλους τους πρωην συναδέλφους της Δημοτικής Αστυνομίας και όχι αυτό το αίσχος της αποκλειστικότητας.

Υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν περισσότερα στην ΕΛΑΣ αλλά και το αντίθετο προς τη Δ.Α. Εθελοντική κινητικότητα και όχι Μεθόδευση!!!

Ευχαριστώ.