08 Μαρτίου 2015

ΦΩΤΟ-Ισραήλ: Το... κομάντο που έγινε μοντέλο εσωρούχων

Η Σλόμιτ Μάλκα πρωταγωνιστεί σε ανοιξιάτικη κολεξιόν γνωστής ιταλικής εταιρίας - Πώς ανακαλύφθηκε η 21χρονη

Τη στιγμή που οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Ισραήλ απαντούσαν πριν μερικούς μήνες στα πυρά της Χαμάς, εκείνη διέπρεπε στους διεθνείς οίκους μόδας. Την ώρα που οι Ισραηλινοί στρατιώτες έδιναν τη δική τους μάχη απέναντι στην τρομοκρατία της παλαιστινιακής οργάνωσης, εκείνη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό διάσημων φωτογράφων. Ενώ παιδιά και άμαχοι έσβηναν από τις ρουκέτες των δυνάμεων του Τελ Αβίβ, εκείνη είχε αφήσει στην άκρη τη στολή του δεκανέα που φορούσε όσο υπηρετούσε στο στρατό για να αγκαλιάσει το αψεγάδιαστο κορμί της με μεταξωτά και δαντέλες…

Ο λόγος για την 21χρονη Ισραηλινή Σλόμιτ Μάλκα, η οποία από… κομάντο των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ισραήλ έγινε η μούσα γνωστής ιταλικής εταιρίας εσωρούχων.



Η Σλόμιτ, ή Σιλό Μάλκα, γεννημένη στο Τελ Αβίβ από οικογένεια με καταγωγή από το Μαρόκο, ακολούθησε το παράδειγμα της συμπατριώτισσάς της Γκαλ Γκαντότ, η οποία από στρατιώτης του ισραηλινού στρατού έγινε «Wonder Woman» στην ταινία «Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν», σχολιάζοντας δημόσια τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας.


«13 στρατιώτες. Όλοι στην ηλικία μου. Το βλέπεις διαφορετικά αφού υπηρετήσεις στο στρατό. Εγώ υπηρέτησα μόλις δύο χρόνια. Εκείνοι θυσίασαν μία ολόκληρη ζωή. Τα νιάτα τους, τα χαμόγελά τους, την μελλοντική καριέρα τους, τη μελλοντική οικογένειά τους, τις δυνατότητές τους. Θυσιάστηκαν για να προστατεύσουν το Ισραήλ και πιστεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Δε θα ζήσουν το μέλλον τους, αλλά τουλάχιστον τους χρωστάμε ότι προσπάθησαν να το κάνουν καλύτερο για εμάς. Να είμαστε ενωμένοι, να αγαπούμε και να μην μισούμε. Μόνο η αγάπη φέρνει αγάπη. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη», ήταν το μήνυμα της Μάλκα στο Instagram, πριν έξι μήνες μετά το θάνατο Ισραηλινών στρατιωτών.


Έχοντας αφήσει πίσω της τα τρακτερωτά άρβυλα του στρατού και κρατώντας σιγή ιχθύος για τη σφαγή των αμάχων, εκείνη φοράει με χάρη τις γόβες της, εστιάζοντας στη μόδα, την καριέρα της, ενώ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της που έγινε η πρέσβειρα της εταιρίας Intimissimi.


Η 21χρονη Μάλκα έγινε γνωστή ως δια μαγείας, καθώς το αγγελικό πρόσωπό της και η ρομαντική ομορφιά σαν να ξύπνησαν από το λήθαργο τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι μέσα στην ασχήμια της καθημερινότητας βρήκαν καταφύγιο στις φωτογραφίες που αναρτούσε στη σελίδα της στο Facebook και το Instagram.


Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει, όταν από τη σαγήνη, τα εκφραστικά μάτια, το κορμί και την αθωότητα της, μαγεύτηκαν και οι κυνηγοί μόδας, που είδαν σε εκείνη την νέα καλλονή που με μανία αναζητούσαν.


Η ομορφιά της… βομβάρδισε την καρδιά των χρηστών των τόπων κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα 5,700 tweets να αναρτώνται κάθε δευτερόλεπτο με αναφορά σε εκείνη, ενώ οι αναρτήσεις στο Facebook υπολογίζονται στα 2,5 δισ.


Από τη στιγμή, λοιπόν, που ξεχώρισε μέσα από τον Δαίδαλο της τεχνολογίας χάρη στη διάφανη γοητεία της, η ιταλική εταιρία είχε βρει στο πρόσωπό της τη νέα της μούσα, την ώρα που το Forbes την αναδείκνυε ως το 7ο πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο της χώρας της.
Η επιλογή δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη: Με ύψος 1.75 και διαστάσεις 81-61-89, η Μάλκα συνδυάζει την παιδικότητα με τη θηλυκότητα, τον δυναμισμό με τον ρομαντισμό και την απλότητα με το θράσος ενός νέου κοριτσιού.


Μία βόλτα στις σελίδες της αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω, καθώς ανάμεσα σε φροντισμένες λήψεις από επαγγελματικές φωτογραφίσεις, ξεχωρίζουν παιχνιδιάρικα χαμόγελα, πόζες με χνουδωτά κατοικίδια, τσιτάτα, αλλά και αποσπάσματα από βιβλία του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και του Οσκαρ Ουάιλντ, θεωρίες του Δαλάϊ Λάμα, αλλά και φράσεις της Γκόλντα Μέιρ μέχρι και ατάκες του… Winnie the Pooh.


Τη στιγμή που το όνειρο συγχέεται ευχάριστα με την πραγματικότητα, η Μάλκα απολαμβάνει την επιτυχία ανεβαίνοντας γρήγορα-γρήγορα τα σκαλιά οδηγώντας την στην κορυφή.


Άλλωστε, τώρα πρωταγωνιστεί σε μία νέα συλλογή της εταιρίας Intimissimi όπου φιγουράρουν υπέροχα σύνολα από δαντέλα και διάφανα υφάσματα, ελκυστικά babydoll, και πολυτελή σατέν που αγκαλιάζουν τη φιγούρα της και μαγνητίζουν το βλέμμα. Με μία ιδέα από retro και sexy η ανοιξιάτικη συλλογή, της οποίας είναι το κεντρικό πρόσωπο, αποπνέει θηλυκή γοητεία.


Η Σλόμιτ, ωστόσο μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται τον θρίαμβο, ούτε ότι το πρόσωπό της φιγουράρει σε περιοδικά και καμπάνιες σε ολόκληρο τον κόσμο και σαν μικρό κορίτσι που ανακαλύπτει τον κόσμο γράφει στη σελίδα της: «Ο χρόνος είναι μία έννοια που κατασκεύασε ο άνθρωπος. Δεν υπάρχει χρονικό όριο, ούτε η σωστή στιγμή, δεν είναι ποτέ πολύ αργά ή πολύ νωρίς. Το μοναδικό αληθινό είναι αυτή η στιγμή. Και αυτή τη στιγμή μπορείς να είσαι όποιος θέλεις εσύ».





Δανάη Δασοπούλου
protothema.gr