10 Μαρτίου 2015

Σκίτσο: Η Μέρκελ «δασκάλα» με μαστίγιο για την «μαθήτρια» Ελλάδα

Ο Carlos Latuff σχολίαζει με το πενάκι του την τελευταία τοποθέτηση της γερμανίδας Καγκελαρίου για τους όρους προσφοράς της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα του αραβοβραζιλιάνου κομίστα Carlos Latuff.
Αφορμή αυτή τη φορά η προειδοποίηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ προς την Ελλάδα ότι προκειμένου να υπάρξει αλληλεγγύη από την πλευρά των Ευρωπαίων τότε θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ότι «υπάρχει και ένας σκληρός τρόπος να γίνει αυτό».

Στο σκίτσο ο κομίστας εμφανίζει την κυρία Μέρκελ ως άλλη δασκάλα με στολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κρατάει ένα μαστίγιο ενώ η Ελλάδα εμφανίζεται ως η «μαθήτρια» που κάθεται σε ένα γραφείο και μελετά ένα κείμενο με τον τίτλο «μεταρρυθμίσεις».


Ο Latuff είχε σχολιάσει και τη συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup του Φεβρουαρίου εμφανίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να κάθεται σε ένα γραφείο και να έχει απέναντί του με γυρισμένη την πλάτη ένα πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο έχει σηκωμένο τον αντίχειρά του κάνοντας το γνωστό σήμα ότι όλα βαίνουν καλώς.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας φαίνεται καταϊδρωμένος και με τα χέρια σηκωμένα σε μια στάση απολογητική απέναντι στο τρίτο πρόσωπο του σκίτσου: την θυμωμένη πια Ελλάδα που κρατά το κείμενο της συμφωνίας και έναν μεγεθυντικό φακό για τα... «ψιλά γράμματα» και ρίχνει ένα δολοφονικό βλέμμα στον πρωθυπουργό.