14 Μαρτίου 2015

Κρύψανε τους τροϊκανούς στο Κάραβελ για να πούνε ότι έφυγαν...

Εξελίξεις σημειώνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής καθώς κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά έδωσε τα στοιχεία που είχε να δώσει στα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων που βρίσκονται στο Χίλτον προσθέτοντας ότι αν θέλουν θα μπορούσαν να φύγουν χθες το βράδυ ή σήμερα το πρωί.

Οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν ότι η κυβέρνηση δεν διώχνει τους εμπειρογνώμονες από την Αθήνα καθώς αν θέλουν  μπορούν να παραμείνουν για να επεξεργαστούν τα στοιχεία που τους δόθηκαν στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η εικόνα αυτή που μεταδίδεται από το ΥΠΟΙΚ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτή που μετέφεραν στελέχη των δανειστών οι οποίοι ανέμεναν ότι οι τεχνικές διεργασίες θα συνεχίζονταν και την επόμενη εβδομάδα με την έλευση ενός ακόμη κλιμακίου αρμόδιου για τα διαρθρωτικά και τις τράπεζες.

Τελικά το βράδυ της Παρασκευής οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα στελέχη των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ παραμένουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και την επόμενη εβδομάδα

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εθεάθησαν να εισέρχονται στο ξενοδοχείο Χίλτον λίγο μετά τις 11:00 την Παρασκευή ωστόσο ίσως επρόκειτο για αντιπερισπασμό καθώς η συνάντηση έγινε τελικά στο παρακείμενο ξενοδοχείο Κάραβελ και συμμετείχαν περίπου 20 στελέχη από κάθε πλευρά.

Στο ξενοδοχείο Hilton έχει καταλύσει η αποστολή των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών, το οποίο πολιορκείται από τηλεοπτικές κάμερες και φωτορεπόρτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από  ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ τα στελέχη τους θα παραμείνουν στην Αθήνα και τις επόμενες ημέρες.

Παπαστάθης Αργύρης
ΤΟ ΒΗΜΑ