23 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ! Φίλης: Δεν υπάρχει σάλιο-Γλέζος: Δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματά τους

Ο Τσίπρας στέλνει επιστολή και εκλιπαρεί για κανα φράγκο και ο Γλέζος λέει ότι δεν θέλουμε τα λεφτά τους... ε πως να τα θέλουμε ρε παλαβιάρη; Αν είχαμε καβατζώσει όσα έχεις εσύ χωρίς να έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου, ούτε εμείς θα τα θέλαμε και θα κάναμε τους τζάμπα μάγκες...

Την πεποίθηση ότι στη σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο θα γίνει συζήτηση ουσίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Εάν οι δύο πλευρές τιμήσουν την υπογραφή που έβαλαν στις 20 Φεβρουαρίου, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», υποστήριξε ο κ. Φίλης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στα Παραπολιτικά 90,1, τόνισε ωστόσο ότι αν και δε θα λυθούν όλες οι διαφορές, θα εξομαλυνθούν οι ελληνο-γερμανικές σχέσεις.

«Από την ευελιξία των δύο πλευρών κρίνονται ορισμένα θέματα που αφορούν στη χώρα αλλά και την Ευρώπη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μόνο για το Μάρτιο.

Ερωτηθείς εάν ο Αλέξης Τσίπρας θέσει ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων, ο κ. Φίλης απάντησε ότι δεν γνωρίζει την ατζέντα των συζητήσεων, αλλά όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι θα τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση για κατάργηση του και θα αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα.

Τέλος, ο κ.Φίλης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Κατρούγκαλου κάνοντας λόγο για σκευωρία, ενώ χαρακτήρισε το δημοσίευμα του Βήματος ανυπόστατο και συκοφαντικό, ενταγμένο σε μια πολιτική στρατηγική που δεν αφορά το εσωτερικό της χώρας. «Κάποιοι στην Ελλάδα συντάσσονται ξανά με ξένα συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται για σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά για παθογένειες του πολιτικού συστήματος, όχι απαραίτητα του ελληνικού.

Γλέζος: Αν δεν υπάρξει συμφωνία να παγώσουμε τις συζητήσεις για ένα χρόνο -Δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματά τους

«Πάγωμα» των συζητήσεων για ένα χρόνο προτείνει ο Μανώλης Γλέζος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.

«Έναν χρόνο παγώνουν τα πάντα, δεν έχουμε ανάγκη λέμε εμείς από τα χρήματά σας, θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Έχω γράψει ειδικό βιβλίο που λέω πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Ύστερα από έναν χρόνο ελάτε να συζητήσουμε πάλι», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Mega.

«Αν δεν θέλουν να το δώσουν, να το επιβάλουμε εμείς. Είμαστε ανεξάρτητο κράτος, πρόσφατα ο ελληνικός λαός μας έδωσε την ψήφο. Δεν θέλουμε μνημόνια, δεν θέλουμε δάνεια», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τις διαφωνίες που είχε με την κυβέρνηση σχετικά με το «κρέας ψάρι», απάντησε πως ισχύει, ωστόσο τόνισε πως συνεχίζει να την στηρίζει. Για την πρόσφατη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό είπε πως διαπιστώθηκε που είναι οι διαφορές και θα το κρίνει η ιστορία ποιος έχει δίκιο».

Τέλος για την υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου δήλωσε πως «δεν χρειάζεται συνηγόρους, είναι ικανός να αντιμετωπίσει τα πράγματα πολύ καλά», υπογραμμίζοντας έχει «πειστεί ότι αυτά που λέει είναι αλήθεια».