07 Μαρτίου 2015

Γελάνε κι οι εφοριακοί με το σχέδιο Βαρουφάκη για τους κρυφούς ελεγκτές

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου φοιτητές, νοικοκυρές ή ακόμα και τουρίστες, μετά από κάποια βασική εκπαίδευση θα πραγματοποιούν ελέγχους σε επιχειρήσεις, όπου θα είναι καλωδιωμένοι, σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Ρεβέκκα Μπασματζίδου, δήλωσε στο Μega: «Πιστεύω ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει συμβουλευτεί νομικούς και συνταγματολόγους» και πρόσθεσε: «Εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας, αρκεί οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι».

Για να απαντήσει ο ο συνταγματολόγος και αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ ιώργος Κατρούγκαλος πως θα ζητηθεί άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας, καθώς το μέτρο θα προστατεύσει το υπέρτερο αγαθό που είναι η προστασία των πολιτών.

Να σημειώσουμε πως η πρόταση χρησιμοποίησης πολιτών και τουριστών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και είναι μια από τις προτάσεις που περιέχονται στη νέα επιστολή που απέστειλε ο κ. Βαρουφάκης στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup που θα γίνει την Δευτέρα.