24 Μαρτίου 2015

ΝΔ: Περιορισμένης σημασίας το ταξίδι Τσιπρα στο Βερολίνο

Σε μια πρώτη αποτίμηση του ταξιδιού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο προχώρησε η ηγετική ομάδα της Συγγρού.

Όπως ανέφεραν κύκλοι της Συγγρού "τίποτα το καινούργιο δεν προέκυψε στο βασικό ζήτημα της ρευστότητας".

Από την άλλη στη Συγγρού υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η κα Μέρκελ στην ουσία παρέπεμψε τον Αλέξη Τσίπρα στους θεσμούς χωρίς να αναλάβει καμία προσωπική δέσμευση για την αποφυγή της οικονομικής ασφυξίας που περιέγραφε ο πρωθυπουργός στην επιστολή που απέστειλε στη Γερμανίδα Καγκελάριο πριν τη συνάντηση τους στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ακόμη στον τρίτο όροφο της Συγγρού θεωρούν ότι το αποτέλεσμα της συνάντηση στη Μέρκελ Τσίπρα πέρα από το επικοινωνιακό ήταν περιορισμένης σημασίας.

Η ΝΔ και ο πρόεδρος του κόμματος πρόκειται να ανεβάσουν ...ταχύτητες στο αντιπολιτευτικό πεδίο μακαρίως η ηγετική ομάδα της ΝΔ βλέπει ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μια περίοδο μακράς δοκιμασίας για την κυβέρνηση καθώς θα πρέπει να βρει της ...χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτά που δεσμεύτηκε στη Σύνοδο Κορυφής και στη χθεσινή του επίσκεψη στο Βερολίνο και σε όλα αυτά που δεσμεύτηκε προεκλογικά και η εσωκομματική αντιπολίτευση τα θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ.

Είναι εμφανής ο προβληματισμός πάντως που επικρατεί στη Συγγρού για τη δημοσκοπική εικόνα παρόλα αυτά υπάρχει η αισιοδοξία οτι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει η δικαίωση στα όσα είχε επισημάνει η ΝΔ προεκλογικά και προσωπικά ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς.

Για το λόγο αυτό μετα το Πάσχα πρόκειται στη ΝΔ να ξεκινήσουν οι προσυνεδριακές συνδιασκέψεις σε 12 πρωτεύουσες περιφερειών που πρόκειται να κορυφωθεί στα τέλη Ιουνίου με την διοργάνωση της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Στόχος όλων αυτών είναι η ΝΔ να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με την κοινωνία αναστρέφοντας την άσχημη δημοσκοπική εικόνα.

Θοδωρης Δαφέρμος
newsit.gr