01 Μαρτίου 2015

Τσακαλώτος ξεμπροστιάζει Βαρουφάκη! «Η Γερμανία επέμενε για; σαφήνεια»

Κόντρα Βαρουφάκη - Τσακαλώτου πίσω από τις διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Μπαρουφάκης έχει υποστηρίξει πως την ασάφεια την ήθελαν οι ξένοι προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν τη συμφωνία από τα κοινοβούλιά τους...
 
Γιάννης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος μπορεί να συνεργάζονται κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ωστόσο είναι δύο άνθρωποι που έχουν σε αρκετά πράγματα διαφορετικές απόψεις.
Αυτό φάνηκε ακόμα μία φορά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μπορεί να κάλυψε τον υπουργό Οικονομικών στο θέμα της ασάφειας ωστόσο εξαπέλυσε αιχμές.

"Η συμφωνία έχει πολλές ασάφειες. Για σαφήνεια επέμενε, ως κυρίαρχη δύναμη, η Γερμανία. Σε όσους θεωρούν ότι η ασάφεια είναι πρόβλημα, προσέξτε και τη σαφήνεια. Υπάρχουν και σαφήνειες που δεν βοηθάνε, όπως για τις ιδιωτικοποιήσεις. Η ασάφεια στα εργασιακά μας βοηθάει. Η ασάφεια για το πόσο έτοιμοι είναι οι εταίροι μας να μιλήσουν για το χρέος επίσης δεν μας βοηθάει. Μας δυσκολεύει όμως και ο ίδιος ο εαυτός μας. Η συμφωνία εξαρτάται από μας. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε την ατζέντα με δράσεις για την ανθρωπιστική κρίση. Αναφέρθηκε επίσης στην στάση της Γερμανίας: "Στο πρώτο Eurogroup μας είπε "θέλω η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει, εάν το άλογο πέθανε". Άλογο είναι το μνημόνιο. Αν δεν πέθανε υπογράψτε το μνημόνιο και την αξιολόγηση. Αν πέθανε τότε υπογράψτε ένα νέο μνημόνιο".