23 Μαρτίου 2015

Bloomberg: «Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι κάπου εδώ είναι το τέλος»

Καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αναμένεται αυτή η εβδομάδα, με τον Αλέξη Τσίπρα να ταξιδεύει στο Βερολίνο προκειμένου να συναντήσει την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Η συνάντηση με τον μεγαλύτερο δανειστή της Ελλάδας, τη Γερμανία, η οποία έχει συνεισφέρει περίπου 240 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα διάσωσης, αποτελεί τον προπομπό για τις μετέπειτα εξελίξεις, καθώς η στενή οικονομική κατάσταση της χώρας εντείνεται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια στροφή στις πολιτικές της Αθήνας, αλλά εμμένω στην εκτίμησή μου ότι, αν δεν συμβεί αυτό, τότε η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει και θα βγει εκτός Ευρωζώνης, στο χάος», δήλωσε ο Erik Nielsen, επικεφαλής της UniCredit AG.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι κάπου εδώ είναι το τέλος» προσθέτει ο ίδιος.

Αποκομμένη από τις αγορές κεφαλαίου και με τα ταμεία της να υπολειτουργούς η Ελλάδα ξύνει τώρα τον πάτο του βαρελιού ώστε να πληρώσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ σε συντάξεις και μισθούς μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, εν μέσω ενδείξεων ότι θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα στις αρχές του επόμενου μήνα, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η Ελλάδα ελπίζει ότι οι σημερινές συνομιλίες μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για την καταβολή των ενισχύσεων καταλήγει το Bloomberg υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση δίνει και στους δύο ηγέτες την ευκαιρία να καλυτερεύσουν τις σχέσεις τους.