30 Μαρτίου 2015

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΕΚΕΙ; Iskra.gr: Προτείνει νέους δρόμους χωρίς αποικιακά δεσμά

Καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και να τιμήσει την λαϊκή εντολή χωρίς μνημόνια υποτέλεια

«Την ανάγκη υιοθέτησης νέων προοδευτικών δρόμων χωρίς νεοαποικιακά δεσμά», προβάλλει σήμερα στο κεντρικό του άρθρο ο ιστότοπος «iskra.gr» που απηχεί τις θέσεις του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ υποστηρίζει ότι «εκβιάζουν την χώρα οι θεσμοί με πρώτο βιολί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Το άρθρο καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και να τιμήσει την λαϊκή εντολή χωρίς μνημόνια υποτέλειας: «το κίβδηλο δίλημμα υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία ενισχύεται με σκοπό την εξώθηση του ελληνικού λαού στην υποταγή». Ο αρθρογράφος κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Λαφαζάνη ο οποίος στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο» που αναπαράγει ο ιστότοπος αναφέρει ότι: «Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, κυρίως στο Βερολίνο, εκβιάζουν ωμά τη χώρα, έχοντας κόψει εδώ και αρκετό διάστημα τη ροή της χρηματοδότησης... η συμπεριφορά τους μοιάζει με αδίστακτων ιμπεριαλιστών προς μια μακρινή αποικία τους...». Ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι αν παγώσουμε τις προεκλογικές μας εξαγγελίες, που δεν θα τις «παγώσουμε», όχι μόνο δεν θα βγούμε από τις συμπληγάδες αλλά είναι τότε που θα πάμε ολοταχώς στο γκρεμό”.

Ολόκληρο το άρθρο στο iskra.gr έχει ως εξής;

Συνεχίζουν τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς οι «θεσμοί» στην ελληνική κυβέρνηση, με «πρώτο βιολί» την ΕΚΤ, η οποία έδωσε εντολή στις ελληνικές τράπεζες να μην «επιβαρυνθούν» επιπλέον με αγορά εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου (T-Bills).

Xαρακτηριστικές της "νεοαποικιακής" αντίληψης και του κλίματος εκβιασμών σχετικά με το ελληνικό ζήτημα των γερμανο--ΕΕ πολιτικών ελίτ είναι και οι δηλώσεις του επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών για ευρωπαϊκά θέματα , Γκούντερ Γκίχμπαουμ, ο οποίος δήλωσε προκλητικά και με τρόπο που θύμισε τις χειρότερες εποχές της αποικιοκρατίας ότι «αντί να παρακαλάει ο Τσίπρας για βοήθεια τους Ρώσους καλύτερα να ετοιμάσει μια λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω κεφαλαίων για την Ελλάδα , η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει "μεταρρυθμιστικά μέτρα".

Πάντως, «δυσκολίες» διακρίνει και το Reuters στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών. Συγκεκριμένα, το διεθνές πρακτορείο αναφέρει πως οι δανειστές εκτιμούν ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη αρκετές ημέρες για να ετοιμαστεί η κατάλληλη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται εκ νέου αναφορά στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα στις 20 Απριλίου αν δεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τους εταίρους (sic) της.

Το κίβδηλο δίλημμα υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία ενισχύεται με σκοπό την εξώθηση του ελληνικού λαού στην υποταγή.

Για «ερασιτεχνισμούς» που καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και «θεσμών» κάνουν λόγο στελέχη του ευρωσυστήματος και τονίζουν πως ουσιαστικά η συζήτηση των μέτρων που προτείνει η Ελλάδα θα ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα, επί ελληνικού εδάφους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θανάση Κουκάκη στο in.gr.

Αυτήν την ώρα η ελληνική κυβέρνηση καλείται να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, οφείλει να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα προοδευτική πορεία, χωρίς τα μνημόνια της υποτέλειας.

Η ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει σπιθαμή πίσω από το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα και να οδηγήσει το καράβι της χώρας στο δρόμο της ελπίδας, ακολουθώντας μια νέα ρότα.

Να ακολουθήσει, δηλαδή, το εναλλακτικό μονοπάτι εκείνο που μπορεί να φαντάζει δύσβατο αλλά είναι το μόνο που προσφέρει την προοπτική μιας ρεαλιστικής και ελπιδοφόρας διεξόδου, χωρίς τα δεσμά της «νεοαποικιακής» κηδεμονίας.