03 Μαρτίου 2015

Καπελέρης: «Δεν μου δόθηκε καμία εντολή για έλεγχο»kapele ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ.Ιωάννης Καπελέρης κ. Καπελέρης είπε σήμερα στη δίκη Παπακωνσταντίνου ότι ουδέποτε έλαβε ο ίδιος στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντκαι γενικώς δεν ενημερώθηκε επ” αυτής γιατί δεν τον αφορούσε.
Ο κ. Ι. Καπελέρης (που υπήρξε κατηγορούμενος στην υπόθεση και απηλλάγη) διέψευσε τον ισχυρισμό του Γ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζοντας ότι του δόθηκε εντολή από τον τότε υπουργό Οικονομικών να διενεργήσει έλεγχο για το φορολογικό προφίλ, και όχι έλεγχο, για δέκα ονόματα που περιλαμβάνονταν στην λίστα Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι στα τέλη του 2010 ο κ. Παπακωνσταντίνου του έδωσε μια λίστα με δέκα ονόματα και του ζήτησε να διερευνήσει το φορολογικό προφίλ τους. Ο μάρτυρας είπε ότι λίγες ημέρες αργότερα του έδωσε τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου και του επεσήμανε ότι επειδή υπάρχουν ασυμβατότητες με τις φορολογικές τους δηλώσεις θα έπρεπε να γίνει περαιτέρω έλεγχος. «Δεν μου δόθηκε καμία εντολή για έλεγχο», είπε ο κ. Καπελέρης στο δικαστήριο. «Για να γίνει τέτοιος έλεγχος έπρεπε να λάβω επίσημη εντολή, γραπτώς, να πρωτοκολληθεί για να δώσω μετά εγώ εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες, να ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί… Πώς θα έδινα εγώ εντολή για έλεγχο; χωρίς στοιχεία, μόνο με το ονοματεπώνυμο; Αν δεν πρωτοκολλήθει, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.». Όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο μάρτυρας πότε δεν του δίνονταν προφορικά εντολές για ελέγχους παρά μόνο για να ελέγξει νυχτερινά κέντρα, ή συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. “