20 Μαρτίου 2015

O Xρήστος Παππάς της ΧΑ πλέκει το εγκώμιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία επιμένει να τους στηρίζει

Αμετάπειστη σε σχέση με τους χειρισμούς της για τη Χρυσή Αυγή εμφανίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μια ημέρα μετά την εκρηκτική συνεδρίαση στην Ολομέλεια του Σώματος το θέμα ετέθη εκ νέου στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, στην οποία μετέχουν εκτός από την Πρόεδρο της Βουλής και τους αντιπροέδρους, οι πρώην πρόεδροι του Κοινοβουλίου, οι πρόεδροι των Διαρκών Επιτροπών και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.


Το ζήτημα έθεσε ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, ο οποίος πήρε άδεια από τον εισαγγελέα Πειραιά προκειμένου να μετάσχει στην συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης αναφέρθηκε εκ νέου στις προφυλακίσεις και των υπολοίπων βουλευτών. Επανέλαβε ότι οι διώξεις είναι πολιτικές και έπλεξε το εγκώμιο της κυρίας Κωνσταντοπούλου για την επιμονή της να παρίστανται οι ομοιδεάτες του στις συνεδριάσεις της Βουλής. Υποστήριξε εξάλλου ότι ο εισαγγελέας δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο έργο του Κοινοβουλίου.

Κατά πληροφορίες υπήρξαν ισχυρές διαφωνίες. Συγκεκριμένα ο Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι), ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ), ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μειμαράκης και ο κοινοβουλευτικός του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης αντέτειναν ότι οι διώξεις δεν ήταν πολιτικές και πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική νεοφασιστική οργάνωση.

Με τους προαναφερόμενους συντάχθηκαν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αλλά και ο αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας. Ο τελευταίος μάλιστα εξέφρασε τον προβληματισμό του συνολικότερα για την λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πάντως επέμεινε στις θέσεις της. Τόνισε ότι η νομιμότητα και η Δημοκρατία πρέπει να τηρούνται ακόμα και για όσους την αντιμάχονται.

Όσο για τον Χρήστο Παππά ως αντιπερισπασμό ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για όσους από τους βουλευτές έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.