05 Απριλίου 2015

ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ! Εφιαλτικό γκάλοπ της Telegraph - 7/10 βρετανούς μας θέλουν εκτός ευρώ!

Μόλις το 19% των ερωτηθέντων πιστεύει πως "οι απλοί Έλληνες αξίζουν βοήθεια" και να φανταστείτε ότι οι Άγγλοι δεν συμμετέχουν στα πακέτα στήριξης της Ελλάδας και δεν μας έχουν δώσει ούτε 1 ευρώ... αν αυτοί δηλ. μας θέλουν κατά 71% εκτός € οι Γερμανοί που μας πληρώνουν θα πρεπε να μαςθέλουν κατά 171% εκτός €
Η 9η Απριλίου πλησιάζει και μαζί της η... λήξη της προθεσμίας για να πληρώσει η Ελλάδα τη νέα δόση, ύψους 450 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η ελληνική οικονομία μπαίνε στη Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο θρησκευτικά! Και ενώ η αγωνία μεγαλώνει έρχεται μια δημοσκόπηση να δείξει πως εκτός από τους Γερμανούς, εκτός ευρώ την Ελλάδα θέλουν και οι Βρετανοί.

Στο δημοσίευμα της Telegraph για το... τι περιμένει την Ελλάδα αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση: "Θα θέλατε να δείτε την Ελλάδα εκτός ευρώ;" το κρίσιμο ερώτημα. Και η απάντηση μάλλον δεν θα μας αρέσει. 

Γιατί αποδεικνύεται πως οι Βρετανοί, που ΔΕΝ είναι μέλη της ευρωζώνης, θέλουν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Φανταστείτε και να ήταν η Βρετανία στη νομισματική ένωση δηλαδή...

Θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει και... ψηφοφορία του τρόμου.

Οι τρεις επιλογές είναι οι εξής:

α) Ναι - Η Ελλάδα πλήττει την Ευρωπαϊκή Οικονομία
β) Όχι - Οι απλοί Έλληνες αξίζουν βοήθεια
γ) ΔΞ/ΔΑ - Είναι όλα πολύ μπερδεμένα


Τα αποτελέσματα; Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά.

Η... προφανής (για κάθε Έλληνα) απάντηση, δηλαδή το "όχι", συγκεντρώνει μόλις το 19% των απαντήσεων!


Μάλιστα αν η απάντηση που δίνεται είναι αυτή, τότε εμφανίζεται το μήνυμα "Έχεις δική σου φωνή! Το 19% συμφωνεί μαζί σου".


Αν κανείς απαντήσει "ναι", επιλογή που συγκεντρώνει το 71%, εμφανίζεται το μήνυμα: "Πας με το ρεύμα, μας αρέσει αυτό".

Η τρίτη επιλογή, δηλαδή η "ουδέτερη", συγκεντρώνει το 10% και το αντίστοιχο μήνυμα αναφέρει:"Αυτή είναι μία ξεχωριστή άποψη! Το 10% συμφωνεί μαζί σου".

[Από δω και κάτω ακολουθούν ελληνικές εκθέσεις ιδεών που φαντασιώνονται οι ιθαγενείς δημοσιογράφοι και αρέσουν στα γίδια...]

Μάλλον όταν απαντούσαν στη δημοσκόπηση για το Grexit οι Βρετανοί δεν ήξεραν πως υπάρχει απόρρητη έθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κόστιζε στην παγκόσμια οικονομία 1 τρισ. ευρώ! 

Το βάρος του κόστους μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας θα πέσει πάνω στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Real News, μυστικές εκθέσεις για το πόσο θα κοστίσει ένα Grexit έχουν συντάξει εκτός από την ΕΚΤ και οι άλλοι δανειστές της Ελλάδας, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ίδιο έκαναν επίσης Γερμανία και Γαλλία. Εδώ το έκανε η Κύπρος, όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ουσιαστικά, κανείς δεν θα έπρεπε να ονειρεύεται ένα Grexit. Οι συνέπειές του θα είναι ανυπολόγιστες και μπορεί να φτάνουν στο τριπλάσιο ή το τετραπλάσιο από την έκθεση που έχουν ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν σε ελληνικούς τίτλους!

Πηγή: telegraph.co.uk