01 Απριλίου 2015

ΣΙΓΟΥΡΑ 1ΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ! Ο Τσίπρας ζήτησε επίσπευση αποστολής στοιχείων στους εκπρόσωπους των θεσμών

Κοινοτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως μια συμφωνία είναι πιο πιθανή προς το τέλος Απριλίου, καθώς τα στοιχεία που παρουσίασε η Αθηνά δεν θεωρούνται επαρκή.

Την επίσπευση της διαδικασίας αποστολής στοιχείων στους εκπρόσωπους των θεσμών ζήτησε την Τρίτη ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη στο Μάξιμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η σύσκεψη έγινε ενόψει του σημερινού EuroWorking Group, που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης στις 4 το απόγευμα. Η ελληνική πλευρά ευελπιστεί ότι μετά την τηλεδιάσκεψη, το Εurogroup θα προσδιοριστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, κοινοτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως μια συμφωνία είναι πιο πιθανή προς το τέλος Απριλίου, καθώς τα στοιχεία που παρουσίασε η Αθηνά δεν θεωρούνται επαρκή. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε πάντως στον ΣΚΑΪ ότι η συμφωνία θα κλείσει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Πρέπει να φέρουν περισσότερα στοιχεία. Ειδικότερα στις προτάσεις σε σχέση με τα έσοδα τα περισσότερα είναι βασισμένα σε ελπίδες και όχι στοιχεία» επιμένει πάντως στην Καθημερινή Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Γρατζουνίζουμε την επιφάνεια των θεμάτων, δεν έχουμε μπει σε βάθος και αν συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό τότε είναι ανέφικτη η σύγκληση Eurogroup έως το τέλος Απριλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά άλλος αξιωματούχος.

Πηγή: http://www.skai.gr