07 Απριλίου 2015

Γκάμπριελ: Δάκρυσα ρε μαλ@κες μόλις άκουσα απ'το Μάρδα ότι σας χρωστάμε 280 δισ.

Με τη φράση «ειλικρινά, πιστεύω πως πρόκειται για ανοησίες», απάντησε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, πως η χώρα μας έχει αποτιμήσει τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις στα 280 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επισήμανε παράλληλα στη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομίας στο Βερολίνο ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα προσπαθεί να εξασφαλίσει κάποια περιθώρια ελιγμών στις διαπραγματεύσεις, αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τις πολεμικές επανορθώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γκάμπριελ.

Παράλληλα μιλώντας στο Reuters κατέστησε σαφή την πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της. «Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να ορθοποδήσει και να παραμείνει στο ευρώ, αλλά δεν είναι σαφές πως θα μπορούσε να γίνει αυτό», είπε, κατηγορώντας εμμέσως για άλλη μια φορά την ελληνική πλευρά για ασάφεια στις θέσεις και τα αιτήματά της.