01 Απριλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ 3 ΓΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ!! Ούτε σε 1 ούτε 2 αλλά σε 5 επιτροπές έγινε πρόεδρος η Κωνσταντοπούλου

Ούτε σε μία ούτε σε δυο αλλά σε 5 επιτροπές έχει γίνει πρόεδρος η Ζωή Κωνσταντοπούλου και αν μετρήσει κανείς και την Προεδρία της Βουλή τότε είναι πρόεδρος επί 6.

Η κα Κωνσταντοπούλου έγινε με δική της πρόταση πρόεδρος της επιτροπής για την λογιστική αποτίμηση του χρέους, και πρόεδρος στην επιτροπή για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Επίσης εξελέγη πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας και είναι και πρόεδρος με βάση τον κανονισμό της βουλής στην επιτροπής ΔΕΚΟ αλλά και στην επιτροπή κανονισμού της βουλής.

Πολλοί κάνουν λόγο για πάθος της κας Κωνσταντοπούλου να ελέγχει τα πάντα στη βουλή ενώ ορισμένοι μεταξύ σοβαρού και αστείου λένε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα διεκδικήσει να είναι πρόεδρος και της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο οι συνεδριάσεις της οποίας θα μεταδίδονται απ´ ευθείας.

Την ίδια ώρα θέμα έχει προκύψει στη ΝΔ από τη στάση 3 βουλευτών της ΝΔ που ψήφισαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της επιτροπής θεσμών, παρά τη σφοδρή σύγκρουση της ΝΔ με την πρόεδρο της βουλής που κορυφώθηκε με την κόντρα Σαμαρά Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια.

Οι κ.Τραγάκης, Αθανασίου και Μεϊμαράκης ψήφισαν την κ. Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας και δικαιολόγησαν τη θετική ψήφο τους με το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν τον κ. Αθανασίου.

Ομως κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ εκφράζουν την ενόχληση τους γιατί οι 3 βουλευτές ψήφισαν την κ. Κωνσταντοπούλου χωρίς προηγουμένως να υπάρχει συνεννόηση με τον γραμματέα της Κ.Ο του κόμματος και επίσης εκφράζουν και την ενόχληση τους για τη θετική ψήφο που έδωσαν τελικά στην κ. Κωνσταντοπουλου.

Θετική ψήφο στην κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης. Λευκό ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ολγα Κεφαλογιάννη