28 Απριλίου 2015

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο ΜΑΡΔΑΣ! Λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αυτού του μήνα!

Από σήμερα καλείται η κυβέρνηση να αποδείξει στην πράξη εάν υπάρχουν ή όχι οι πόροι για να καταβληθούν συντάξεις και μισθοί, ενώ οι δήμαρχοι τηρούν στάση αναμονής για το θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους δεν επαρκούν (υπάρχει «τρύπα» 400 εκατ. ευρώ) για να διατεθεί το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα πρέπει να καταβληθεί σήμερα και αύριο ώστε να πληρωθούν στο ακέραιο οι συντάξεις.

Ωστόσο, τόσο το ΙΚΑ όσο και ο ΟΓΑ έχουν τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Εργασίας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι θα λάβουν σήμερα το ποσό που αντιστοιχεί στην κρατική χρηματοδότηση για την πληρωμή των συντάξεων, ενώ και ο ΟΑΕΕ διαβεβαιώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι βάσει του σχεδιασμού, το ΙΚΑ θα πρέπει να πληρώσει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Απριλίου και το ΝΑΤ την Πέμπτη, στις 30 του μήνα.

ΟΓΑ και ΟΑΕΕ πληρώνουν κάθε πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα, όμως λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι συντάξεις θα πληρωθούν τη Δευτέρα 4 Μαΐου.