29 Απριλίου 2015

ΝΑ ΤΣΟΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-Ψάχνουν 40,5 εκ. ευρώ για τις συντάξεις του ΤΕΑΔΥ

Σε ανάζητηση 40,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται αυτή την ώρα το ΥΠΟΙΚ για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Το ΤΕΑΔΥ έπρεπε μέχρι έχθες το απόγευμα να έχει καταθέσει το παραπάνω ποσό για να μπορούν οι συνταξιούχοι να το εισπράξουν σήμερα μετά τις 5 το απόγευμα. Δυστυχώς το ποσό δεν κατατέθηκε χθες και από σήμερα καταβάλλεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό. Η ενέργεια αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι διαφορετικά θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των επικουρικών συντάξεων.
Πρόκειται για τη δεύτερη ημέρα αναταραχής όσον αφορά στις συντάξεις καθώς την Τρίτη το απόγευμα – και μετά από προβλημα στο σύστημα ΔΙΑΣ όπως δήλωσε την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης – για ώρες οι συνταξιούχοι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε ανάληψη των συντάξεών τους.
Μετά από παρέμβαση του κ. Στρατούλη στην πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη το πρόβλημα για τους λογαριασμούς της Εθνικής επιλύθηκε μετά τις 8 το βράδυ και για τις υπόλοιπες τράπεζες μετά τις 11 το βράδυ, όπως ανακοίνωσε και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Σημειώνεται ότι όσον αφορά το ΙΚΑ η διοίκηση του ταμείου διαβεβαιώνει ότι η καταβολή των συντάξεων θα γίνει κανονικά σήμερα για όλους τους συνταξιούχους πλην αυτών του ΤΑΠ-ΟΤΕ που θα δούν χρήματα στους λογαριασμούς τους την Πέμπτη 30 Απριλίου.