26 Απριλίου 2015

Ξέφραγο αμπέλι: 500 λαθρομετανάστες έφτασαν στη Λέσβο τις τελευταίες ώρες

Περίπου 500 λαθρομετανάστες έφτασαν τις τελευταίες ώρες στη Λέσβο. Ειδικότερα, 483 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού και άλλοι διασώθηκαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, η Δημοτική Αρχή βρέθηκε από το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι λαθρομετανάστες, ενώ ο Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου απηύθυνε έκκληση για βοήθεια και κάλεσε τους πολίτες να προσφέρουν, αν μπορούν, είδη ρουχισμού και κουβέρτες.
Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκονται και «Γιατροί του Κόσμου» και παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν ανάγκη.

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν άμεση και μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό μέρος βοήθειας.

Τρεις λέμβοι με 132 παράνομους λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στην Κω

Την ίδια ώρα, 132 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή «Αμμόγλωσσα» στην Κω από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη τρεις λέμβους στις οποίες επέβαιναν 132 μετανάστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν με ασφάλεια στη Κω.

Στη συνέχεια, όμως, συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ οι λέμβοι κατασχέθηκαν.