07 Απριλίου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ! 9η μέρα κατάληψης στην Πρυτανεία - Άγνωστο αν έχουν προκαλέσει ζημιές οι αντιεξουσιαστές

Στις εκκλησίες ψάλλεται σήμερα το τροπάριο της Κασσιανής και στην Πρυτανεία το τροπάριο της κατάληψης! Οι αντιεξουσιαστές συνεχίζουν να βρίσκονται στο ιστορικό κτίριο για 9η μέρα με την πολιτεία να παραμένει θεατής την ώρα που είναι άγνωστο αν έχουν προκληθεί ζημιές. 
Ο πόλεμος ανακοινώσεων για την κατάληψη στην Πρυτανεία έχει φουντώσει ωστόσο η κατάσταση παραμένει "μια από τα ίδια". 

Άγνωστο αν οι αντιεξουσιαστές έχουν προκαλέσει ζημιές

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος "δε γνωρίζω αν έχουν γίνει ζημιές. Η κατάληψη δυστυχώς συνεχίζεται και δε γνωρίζω ποιες ειναι οι προθέσεις των αντιεξουσιαστών. Προφανώς και ζητάμε να αποχωρήσουν απο το κτίριο. Αυτη τη στιγμή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές μας.

Η πολιτεία απο οτι φαίνεται αδιαφορεί και δεν καταλαβαίνω γιατί έχει τέτοια στάση. Κάτι πρεπει να γίνει και αμεσα. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση φαίνεται πως θα συνεχιστεί και ειναι μια απαράδεκτη εικόνα" καταλήγει ο Πρύτανης.


Απο την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρης Σακάτος, δήλωσε στο Newsit οτι "οι διοικητικές υπηρεσίες στεγάζονται στο κτίριο που έχει καταληφθεί απο αντιεξουσιαστές. Δυστυχώς δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους φοιτητές μας ούτε να λύσουμε τα προβλήματα των διοικητικών υπηρεσιών μας. Υποτίθεται πως θέλουν να προασπίσουν οι αντιεξουσιαστές το άσυλο αλλα αυτη τη στιγμή θιγούν το αυτοδιοίκητο μας.

Και η πολιτεία φυσικά έχει απαράδεκτη στάση να αδιαφορεί με αυτόν τον τροπο. Δεν έχει ξανά γίνει αυτο το πράγμα σε καμία πολιτισμένη χώρα".

Η αστυνομία απουσιάζει και σήμερα και δεν υπάρχει καμία διάθεση για επέμβαση. Στην Ακαδημίας και Ιπποκρατους υπάρχει μονο μια κλούβα της ΕΛ.ΑΣ.


Σήμερα στις 6.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπυλαια απο αντιεξουσιαστές ενώ θα ακολουθήσει πορεία αλληλεγγύης. 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
newsit.gr