06 Απριλίου 2015

BINTEO-"Ξύλο" Κυριάκου στη Ζωή γιατί άργησε ξεκινήσει η συζήτηση για την Εξεταστική

Από νωρίς άρχισαν να... σφάζονται οι βουλευτές, με πρώτη αφορμή την καθυστέρηση της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια, που προκάλεσε εκνευρισμό στη βουλή.

Το πρόβλημα ήταν ότι η συζήτηση είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, ωστόσο ξεκίνησε με τουλάχιστον μισή ώρα καθυστέρηση, με τους βουλευτές να περιμένουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η Πρόεδρος της Βουλής προεδρεύει και στην επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους η οποία δεν είχε τελειώσει ακόμη.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε και την πρώτη σύγκρουση στη συνεδρίαση της ολομέλειας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά να ξεκινούν στην ώρα τους οι διαδικασίες στη βουλή. «Δεν μπορώ να δεχθώ ως άλλοθι ότι το κανάλι της Βουλής έπρεπε να μεταδώσει τις εργασίες μίας επιτροπής», ανέφερε, σχολιάζοντας το επιχείρημα που προέβαλλε η κ. Κωνσταντοπούλου για την καθυστέρηση που υπήρξε. «Το χρονοδιάγραμμα της ολομέλειας δεν μπορεί να εξαρτάται από εκείνο των επιτροπών», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σχολίασε και το γεγονός ότι το κανάλι της βουλής επέλεξε να μη μεταδώσει τη συνεδρίαση της επιτροπής που συζητούσε νομοσχέδιο, αλλά να αναμεταδώσει «τη συζήτηση μίας λεγόμενης επιτροπής- δεν μπορώ να βρω με βάση πιο άρθρο που συστάθηκε αυτή- για το λογιστικό έλεγχο του χρέους».