07 Απριλίου 2015

Το σημερινό πρόγραμμα των άπλυτων: Αφού βρώμισαν με συνθήματα τον τοίχο της Βουλής, τώρα τα σπάνε στην Πατησίων

Νέο σκηνικό έντασης στα Εξάρχεια, καθώς, εδώ και λίγα λεπτά είναι σε εξέλιξη επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών με βροχή από πέτρες, μολότοφ και κρότου λάμψης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια ομάδα από τους αντιεξουσιαστές (πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεί στη Βουλή) επιτέθηκε στις δυνάμεις των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίω, έξω από το Πολυτεχνείο.

Εριξαν δεκάδες μολότοφ και πέτρες, έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Είναι δεύτερη φορά μόλις σε λίγες ημέρες που σημειώνονται βίαια επεισόδια στην περιοχή, καθώς, και τα ξημερώματα του Σαββάτου υπήρξε σύγκρουση αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.

Εγραψαν συνθήματα στη Βουλή

Νωρίτερα η πορεία είχε βρεθεί έξω από το Κοινοβούλιο και ομάδα νεαρών έγραψε πολλά συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου.

«Να καεί το Κοινοβούλιο, να καεί το κράτος, να μπει μπουρλότο σε όλες τις φυλακές», «Πόλεμος στη Δημοκρατία» είναι μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν











Αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο της Βουλής

Λίγες ημέρες μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής, σήμερα ομάδα αναρχικών έγραψε συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο του Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα είχε ξεκινήσει πορεία αντιεξουσιαστών από την Πανεπιστημίου και πήγε στην Αμαλίας, περνώντας μπροστά από τη Βουλή.

«Να καεί το Κοινοβούλιο, να καεί το κράτος, να μπει μπουρλότο σε όλες τις φυλακές», «Πόλεμος στη Δημοκρατία» είναι μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν

Μάλιστα, για το θέμα έγραψε σχετικά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης «Πριν λίγο αναρχικοί πλησίασαν την αφύλακτη Βουλή των Ελλήνων και έγραψαν συνθήματα και βρισιές στους τοίχους της...η Αριστερά του τίποτε...»