03 Απριλίου 2015

Το παραδέχεται ουσιαστικά το Μαξίμου! Άδωνις: «Σαχλαμάρες του Παππά! Τα κανάλια δεν έχουν χρέη»


Δείτε την απάντηση που του έδωσε το Μαξίμου για να καταλάβετε γιατί ισχύει αυτό που λέει ο Άδωνις...

Ότι λέει σαχλαμάρες κατηγορεί τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αφού τα κανάλια δεν έχουν χρέη και μάλιστα αιτιολογεί γιατί.

Ο πρώην υπουργός τονίζει πως δεν υφίσταται θέμα χρεών των καναλιών καθώς όπως γράφει στο Twitter: «Έχουν συμψηφιστεί με χρόνο στα Κόμματα και στον ΣΥΡΙΖΑ…».

«Όλα για τις εντυπώσεις…», καταλήγει δηκτικά.

Σαχλαμάρες του @nikospappas16 τα περί χρέους των Καναλιών. Έχουν συμψηφιστεί με χρόνο στα Κόμματα και στον ΣΥΡΙΖΑ…όλα για τις εντυπώσεις..



Διαβάστε και τη διαρροή του Μαξίμου προς απάντηση στον Άδωνι... προσέξτε ότι λέει πως από το 2010 δεν βγήκαν τέτοιες αποφάσεις... αλλά αν δεν βγήκαν τέτοιες αποφάσεις για τις εκλογές μετά το 2010, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πλήρωσε τον τηλεοπτικό χρόνο για τις εκλογές του 2012 και 2015 καθώς και για τις Ευρωεκλογές του 2014... γιατί λοιπόν δεν έγραψαν στην ανακοίνωσή τους "δεν ξέρουμε αν τα χάρισαν σε εσάς, αλλά εμείς πληρώσαμε 500.000 ευρώ για διαφημίσεις το 2012 και 700.000 ευρώ για το 2014 και 15"; Γιατί προφανώς δεν πλήρωσαν... Αποδέχονται μάλιστα την εν λόγω διαδικασία που περιγράφει ο Άδωνις και παραδέχονται ότι για τα έτη μέχρι το 2010 τα χρέη των καναλιών συμψηφίστηκαν με τηλεοπτικό χρόνο στα κόμματα με υπογραφή Καψή!! Γιαυτό και οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν ζητάνε απ'τα κανάλια λεφτά για το 2010 και πριν!!
Ουσιαστικά δηλ. θα μπορούσε να γίνει η ίδια διαδικασία και μετά το 2010 αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά προφανώς αμέλησε να βγάλει τις σχετικές αποφάσεις-ΦΕΚ, τα κανάλια ήξεραν ότι δεν θα τους ζητήσουν λεφτά αφού έδωσαν στο κόμματα τζάμπα χρόνο και τα κόμματα δεν ασχολήθηκαν αφού ήξεραν ότι πήραν τζάμπα χρόνο εναντί των χρεών των καναλιών στο δημόσιο...

Δηλ. έχουμε μια ιστορία που έστησαν για λόγους επικοινωνίας αφού αν τα κανάλια πάνε στα δικαστήρια και πούνε τους δώσαμε αντίστοιχο τηλεοπτικό χρόνο σε εκλογές από το 2011 ως σήμερα, θα δικαιωθούν...

Διαβάστε την απάντησή τους:

Η απάντηση του Μαξίμου για τις «σαχλαμάρες» του Άδωνι

Απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη που χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί χρεών των καναλιών, υποστηρίζοντας πως «έχουν συμψηφιστεί με χρόνο στα κόμματα», από την κυβέρνηση σημειώνουν πως «τελευταία φορά που υπογράφτηκαν παρόμοιες αποφάσεις καταβολής ανταλλαγμάτων ήταν από τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή για τα έτη μέχρι το 2010 και από τότε μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκε καμία σχετικά απόφαση».

«Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει στην πράξη την ίση μεταχείριση όλων απέναντι στο νόμο, ενώ προασπίζεται και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου. Σήμερα προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου σχετικά με το αντάλλαγμα για την χρήση διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014», σημειώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτουν:

«Βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετησίου ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων που παραχωρούνται στο σταθμό αυτής της κατηγορίας.

Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.

Δεν υπάρχει, όμως, διάταξη που να προβλέπει συμψηφισμούς για το τέλος αυτό. Τελευταία φορά που υπογράφτηκαν παρόμοιες αποφάσεις καταβολής ανταλλαγμάτων ήταν από τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή για τα έτη μέχρι το 2010 και από τότε μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκε καμία σχετικά απόφαση».