08 Απριλίου 2015

Ακόμα κι ο Χρυσόγονος αδειάζει τη Ζωή για το νέο σόου της με το χρέος

Κάτι που δεν καταλαβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έσπευσε με την παρουσία του να νομιμοποιήσει το επικοινωνιακό σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το απογύμνωσε πλήρως, ακόμα και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι της Αριστερής Πλατφόρμας που έχει την «επανάσταση» στο τσεπάκι της…
«Μην περιμένετε να βγάλει “λαγούς από το καπέλο της” αυτή η επιτροπή. Είναι δύσκολο. Μακάρι να μπορέσει, αλλά το βλέπω δύσκολο» ανέφερε ο Κώστας Χρυσόγονος για την Επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους που έχει ξεκινήσει τις εργασίες της στη Βουλή έπειτα από πρωτοβουλία της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

«Για εμένα θα είναι δύσκολο να υπάρξουν συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα, υπό την έννοια, πως θα βρούμε ότι χρωστάμε λιγότερα στην πραγματικότητα ή έστω να αποδείξουμε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρέους είναι επονείδιστο, για παράδειγμα προερχόμενο από προμήθειες που στην ουσία δεν έγιναν ποτέ, ήταν άχρηστες» είπε ο ευρωβουλευτής στο ραδιόφωνο του “Αθήνα 9.84″ για να συνεχίσει «Γιατί υπήρξαν και τέτοια παραδείγματα, όπως λόγου χάρη, το σύστημα C4I, που αγοράσαμε από την εταιρεία Siemens και ουδέποτε το χρησιμοποιήσαμε…».



Ο κ. Χρυσόγονος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τα πραγματικά αποτελέσματα της επιτροπής περιορίζοντας τον ρόλο της σε συμβολικό επίπεδο. «Η ουσία είναι ότι αυτό που θα βρούμε, φοβάμαι ότι δεν θα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το σύνολο του χρέους» είπε για να προσθέσει «Όμως, εκείνο που έχει σημασία είναι, έστω μέσα από αυτές τις διαδικασίες, συμβολικά, να κρατιέται ζωντανό το ζήτημα της ρύθμισης ενός χρέους, το οποίο πρωταρχικά είναι μη βιώσιμο. Αυτό είναι το ζήτημα. Άρα, κάθε πρωτοβουλία η οποία κρατάει το ζήτημα του χρέους ανοιχτό, έστω σε συμβολικό, πολιτικό επίπεδο, είναι θετική».

Να σημειωθεί πως τον συντονισμό του έργου της επιτροπής εκτός της κυρίας Κωνσταντοπούλου έχει και η επίσης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.