09 Απριλίου 2015

ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ! ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ! Βαρουφάκης: Δεν μας αρέσουν οι προτάσεις των θεσμών

Για τη δημιουργία μιας ασύμμετρης ένωσης μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σήμερα το πρωί στο Παρίσι, φανερώνοντας πως το κλίμα στις σχετικές συνομιλίες δεν είναι το επιθυμητό και κάνοντας λόγω για βαθύτερες αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κατά την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη (New Economic Thinking), δήλωσε πως οι λύσεις που προσφέρουν οι θεσμοί δεν είναι ικανοποιητικές και ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα. Πρόσθεσε πως η ΕΕ είναι μια ασσύμετρη ένωση και σε κάποια φάση αυτές οι ενώσεις τελικά καταρρέουν. Οι θεσμοί που έχουν δημιουργήσει αυτή την ασσύμετρη ένωση πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί λειτουργούν σαν τράπεζες και προσποιούνται ότι δεν γνώριζαν ότι η κρίση έρχεται.

Σημείωσε επίσης: «Οι θεσμοί δημιούργησαν μία ασύμμετρη ένωση και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν αυτό. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να πούμε ότι πήραμε το μάθημά μας στην οικονομική ιστορία και μπορούμε να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα. Μπορώ να απαντήσω αμέσως: Οχι, δεν πήραμε το μάθημά μας. Εχουμε ακόμα πολλή δουλειά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για την ομιλία του.