03 Απριλίου 2015

ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΥΡΙΖΑ! ΥΠΟΙΚ: Στη δαγκάνα των τεκμηρίων χιλιάδες έλληνες φορολογούμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης έχει τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει πολλούς νέους κωδικούς

Στη δαγκάνα των τεκμηρίων αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες έλληνες φορολογούμενοι πληρώνοντας φόρο για εισοδήματα πολύ μεγαλύτερα από τα πραγματικά.

Σύμφωνα με την αναλυτική εγκύκλιο της γγ. Εσόδων παραμένουν ως τεκμήριο ελάχιστης διαβίωσης τα 3 χιλιάδες ευρώ για τον άγαμο, και τα 5 χιλιάδες ευρώ για τους έγγαμους, ενώ σε αυτά προστίθενται τα τεκμήρια για κύρια κατοικία, για επιβατικό αυτοκίνητο, για τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων καθώς και τα ποσά που καταβάλλονται σε οικιακούς βοηθούς και σκάφη αναψυχής.

Παράλληλα εφαρμόζεται για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2014 διευρυμένο πόθεν έσχες, καθώς θα πρέπει να δικαιολογείται η προέλευση των χρημάτων για αγορές κινητών άξιων άνω των 10 χιλιάδων ευρώ, οι δωρεές και τα δάνεια προς συγγενείς και φίλους εφόσον ξεπερνούν τα 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης έχει τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει πολλούς νέους κωδικούς στους οποίους οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν αναλυτικά τα ποσά που δαπάνησαν αλλά και τις πήγες από τις οποίες προήλθαν αυτά τα ποσά.

Πηγή: http://www.skai.gr