02 Απριλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Απέδρασε από το Δρομοκαϊτειο η Βίκυ Σταμάτη-Μητέρα Βίκυς Σταμάτη: Ανησυχώ για τη ζωή της-Διοίκηση Δρομοκαΐτειου: Κάποιος τη βοήθησε

Εντάξει η ιστορία έχει τραβήξει πολύ.... η δικαιοσύνη έχει εξαντλήσει την αυστηρότητά της πάνω στη Σταμάτη η οποία μπορεί να ήταν και ενδεχομένως να συνεχίζει να είναι μεγάλη σκύλα αλλά δεν παύει να είναι μάνα και να έχει ένα παιδί... αν βρεθεί οι λύσεις είναι 2 ή ζουρλομανδύας και την τελειώνουμε ή να γίνει κάτι να την βγάλουν έξω... όσο κι αν την κρατήσουν μέσα τα λεφτά δεν επιστρέφουν αφού φαγώθηκαν... από κει και πέρα η δικαιοσύνη και η κοινωνία πρέπει να δείξει οίκτο περισσότερο για το παιδί της, όσο μπάσταρδος κι είναι ο πατέρας του ο Άκης!

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο, όπου κρατούνταν, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Πιθανότατα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, απέδρασε από το μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή. Την ευθύνη της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη έχουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι την φρουρούσαν επί 24ωρου βάσεως. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ότι το δωμάτιό της ήταν άδειο στις 5:45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Την ανησυχία της εκφράζει η οικογένεια της Βίκυς Σταμάτη, μετά την απόδραση. Μιλώντας στο Mega η μητέρα της, Γεωργία Σταμάτη, απευθύνει έκκληση στην κόρη της να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, ενώ εξέφρασε φόβους για τη ζωή της. «Μίλησε χτες το βράδυ με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απογοητευμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης».


Ο αδελφός της, Παναγιώτης Σταμάτης, επικοινώνησε μετά την δικαστική απόφαση μαζί της και «ήταν πολύ ήρεμη, κάτι που μου έκανε εντύπωση». Απευθύνει έκκληση να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, καθώς, όπως τόνισε, «έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα, να στηρίξουμε ψυχολογικά το παιδί, είναι κρίμα να γκρεμιστεί τόσος αγώνας».

Εξέφρασε, επίσης, το φόβο του για τη ζωή της αδελφής του, ενώ τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. «Πρέπει να επιστρέψει. Έγινε εν βρασμώ ψυχής, πρέπει να σκεφτεί τους ανθρώπους πίσω της. Αυτοκτονικό ιδεασμό είχε πάντα, έλεγε ότι ήθελε να φύγει να πάει στο παιδί της, αλλά δεν το έλεγε με την έννοια να δραπετεύσει» πρόσθεσε.


Έκκληση να επιστρέψει άμεσα στο Δρομοκαΐτειο απηύθυνε και ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης. «Μίλησα χθες μαζί της, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία τους, τού είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».




Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, ξεκαθάρισε στο Mega ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη», καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση.

«Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί.
Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο» είπε.

«Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο κ. Πρώιος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.


Κατά άλλες πληροφορίες η κυρία Σταμάτη φεύγοντας άφησε σημείωμα στο κρεβάτι της, το περιεχόμενο του οποίου μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αλλά εικάζεται ότι αναφέρει τους λόγους της απόφασής της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας το θέμα, τόνισε ότι οι αρχές θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για να βρεθεί γρήγορα.

Την Τετάρτη απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση. Στην αίτησή της επικαλούμενη τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο», ισχυρίζεται πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα, ενώ θέτει ξανά το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.
Έξω από το κελί-δωμάτιο του Δρομοκαΐτειου σε στιγμές περισυλλογής (πηγή φωτογραφίας: protothema.gr).

«Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου» ανέφερε.

Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της με σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Κούγιας: Αν της συμβεί κάτι, κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν

Ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αποκάλυψε τι του είπε χθες η πελάτης του στο τελευταίο τηλεφώνημα που είχαν πριν γίνει γνωστή η είδηση της απόδρασής της. «Εγώ ξέρω τι πρέπει να κάνω» είπε η σύζυγος του πρώην υπουργού στον κ. Κούγια μετά την απόρριψης της νέας αίτησής της για αποφυλάκιση. Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την ελπίδα του να μην κάνει κακό στη ζωή της τονίζοντας πως αν συμβεί κάτι τέτοιο «κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν».


Από το Ζέλι της Φθιώτιδας στο Παρισινό Four Seasons



H επιβλητική μπλε Jaguar διασχίζει τους δρόμους του βροχερού Παρισιού με προορισμό το πολυτελές Four Seasons Hotel George V, ένα άρτ ντεκό παλάτι του 17ου αιώνα, λίγα βήματα μακριά από το Champs-Elysées.

Είναι Ιούλιος του 2004 και το ζευγάρι στο εσωτερικό της μόλις έχει ενώσει τις τύχες του στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, μπροστά σε αυστηρώς επιλεγμένους (18 τον αριθμό) φίλους, με κουμπάρο τον Γάλλο πολιτικό μηχανικό, Μισέλ Καντάς.

Στο δεξί χέρι της μελαχρινής 30άρας με το τεράστιο μέτωπο αστράφτει ένα ακριβό μονόπετρο.

Αλλά ούτε αυτό, ούτε η λάμψη των κρυστάλλων Swarovski που πλημμυρίζουν το χώρο της γαμήλιας δεξίωσης, μπορούν να ανταγωνιστούν το αστραφτερό χαμόγελο θριάμβου που έχει στο πρόσωπό της.

Για τη γεννημένη σε ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδας Βίκυ Σταμάτη, τη δεύτερη και -όπως όλα δείχνουν- «μοιραία» σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, αυτός ο γάμος, αυτή η δεξίωση σε αυτό το Παρίσι που υπήρχε μόνο στο μυαλό της, έμοιαζε με την δικαίωση μιας ζωής.

Πολύ απλά αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της.

Και, ταυτόχρονα, η πρώτη φορά που ο πάλαι ποτέ ωραίος Μπρούμελ του ΠΑΚ αναγκάστηκε να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της άκρατης ματαιοδοξίας της, δηλώνοντας «Διερωτώμαι πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν ο γάμος μου,στις πραγματικές του διαστάσεις,με τη συμμετοχή 15 ατόμων και τη διαμονή μου για δύο ημέρες στο Παρίσι, απέναντι στο αισχρό μυθιστόρημα περί μυθικών δεξιώσεων με εκατοντάδες καλεσμένους».

Όσον αφορά την χειρότερη μέρα της -μέχρι τώρα- ζωής της πρώην υπαλλήλου της ΔΕΗ, αυτή μάλλον δεν είναι άλλη από την σημερινή, με τον κόσμο να την γιουχάρει έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων φωνάζοντάς της «Βλαχάρα, κόψατε τις συντάξεις για να έχεις εσύ τα λούσα σου», όπως ανέφερε το iefimerida.gr.

Ένα επεισόδιο που δικαιώνει πλήρως το παρατσούκλι που της είχαν βγάλει οι πωλήτριες στην Πατριάρχου Ιωακείμ όταν, την εποχή που την είχε εγκαταστήσει ως ερωμένη του ο Άκης σε ένα «ταπεινό» διαμέρισμα στην Νεοφύτου Δούκα (σ.σ. πάντα συγκριτικά με το αξίας 1.100.000 ευρώ νεοκλασικό στην Διονυσίου Αεροπαγίτου που πίεσε τον Άκη να της αγοράσει), αγόραζε σταθερά 200 ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο.

Πηγές κοντά στο ζεύγος χαρακτηριστικά θυμούνται την έκφραση στο πρόσωπο του Άκη όταν είδε να του έρχεται στο σπίτι ένας λογαριασμός 72.000 ευρώ από τον Καλογήρου.

Στην πορεία, προφανώς, συνήθισε καθώς η αγάπη της νέας του συζύγου για την καλή ζωή είναι δεδομένη και καλά καταγεγραμμένη.

Ξεκινώντας από την πιστωτική της κάρτα στην ελβετική τράπεζα UBS, όπου φαίνονταν χρεώσεις ποσών που φτάνουν και τα 180.000 ευρώ από το 2006 έως 2009, με ένα σεβαστό ποσοστό από αυτούς να αφορούν δημιουργίες ξένων οίκων μόδας και κοσμημάτων, όπως Hermes, Dior και Louis Vuitton.

Και συνεχίζοντας με τα εσώρουχα των 6.000 ευρώ που αγόρασε σε μια μέρα από γνωστό κατάστημα της πλατείας Κολωνακίου. Ενώ, σε κάποια άλλη βόλτα της στην Κηφισιά, αγόρασε όλο το εμπόρευμα του καταστήματος, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να κατεβάσουν ρολά και να ασχοληθούν αποκλειστικά με την αποστολή των ειδών στην γνώριμη διεύθυνση της οικίας Τσοχατζόπουλου.

Εξίσου «μεγαλοαστικές» ήταν και οι υπόλοιπες καταναλωτικές συνήθειες της, που αφορούσαν την συντήρηση σε όσο δυνατόν καλύτερο επίπεδο της εξωτερικής της εμφάνισης. Και οι οποίες περιλαμβάναν συχνά μαθήματα με personal trainer αξίας 100 ευρώ την ώρα στο πλήρως εξοπλισμένο (και με power plate) προσωπικό γυμναστήριο που είχε δημιουργήσει σε ένα από τα δωμάτια του υπογείου του νεοκλασικού.

Ενώ προσωπικός της κομμωτής ήταν ο Στέφανος Βασιλάκης, ο οποίος εκείνη την εποχή για να περιποιηθεί τα μαλλιά των κυριών φέρεται να έπαιρνε ως αμοιβή από 500 έως 1000 ευρώ.

Αυτό που δεν καταγράφουν τα παραπάνω παραδείγματα είναι ένας άλλος πυλώνας της προσωπικότητας της Βίκυς Σταμάτη, δηλαδή η φοβία της με τα μικρόβια. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει σύζυγος πρώην υπουργού «Δύο πράγματα λατρεύει η Βίκυ: την απολύμανση και τα ψώνια».

Κάτι που έρχεται και επιβεβαιώνει άνθρωπος που μπήκε στο νεοκλασικό της Αεροπαγίτου για να της προσφέρει υπηρεσίες ομορφιάς, αλλά μόνο αφού υποχρεώθηκε να βγάλει τα παπούτσια του στην είσοδο και να καθαρίσει τα χέρια του με οινόπνευμα προτού την αγγίξει.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πλήρως ποιά είναι η Βίκυ Σταμάτη καθώς, πολύ σοφά, πάντοτε απέφευγε τις συνεντεύξεις.

Τα μόνο που είναι γνωστά και εξακριβωμένα είναι ότι το κορίτσι από το Ζέλι μπήκε στην υπηρεσία διεύθυνσης προσωπικού της ΔΕΗ το 1993 και ήταν για χρόνια μέλος της ΠΑΣΥΠ -ΔΕΗ (συνδικαλιστικού φορέα της ΔΕΗ που πρόσκειται στη Ν.Δ).

Παράλληλα έχει δηλώσει ότι έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης, ενώ το 2004 έγραψε και ένα βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Ο μυθικός χορός της φύσης».

Όσον αφορά την πρώτη γνωριμία της με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα του ΠΑΣΟΚ, αυτή έγινε το 2000, όταν -σύμφωνα με δική της δήλωση- πήγε να του ζητήσει δουλειά το υπουργείο.

Με τον έρωτα να ακολουθεί και να ανθίζει.

Στην αρχή στα «στενάχωρα» όρια του πρώτου γάμου του Άκη. Και στην συνέχεια, όταν αυτός τελείωσε, σε δημόσια θέα.

Η μόνη ερώτηση που μένει να απαντηθεί είναι από τον Άκη και αφορά το κατά πόσο -με βάση όλα όσα περνάει τώρα- έχει μετανιώσει για την απόφασή του να της ανοίξει, πίσω στο 2000, την πόρτα του γραφείου του. Και της μεσήλικης καρδιάς του.

Ποια είναι η Βίκυ Σταμάτη
Η Βίκυ Σταμάτη γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1975 και κατάγεται απ' το Ζέλι Φθιώτιδας.

Προέρχεται από οικογένεια που ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία, και προσλήφθηκε ως υπάλληλος στη ΔΕΗ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα επί σειρά ετών ήταν συνδικαλίστρια με την ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ (συνδικαλιστικός φορέας της ΔΕΗ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία).

Παντρεύτηκε τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο στο Παρίσι το 2004. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση αλλά και για τους καλεσμένους του ζεύγους είναι στο όνομά της, όπως και άλλες ακριβές αγορές που έχουν ως παραλήπτρια αυτή, με σημαντικές χρεώσεις στους λογαριασμούς της στην τράπεζα UBS την περίοδο 2006-2009.

Τον Ιούνιο του 2010, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα για την αγορά ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και για ανακριβή φορολογική δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου για το έτος 2009. Σχεδόν ταυτόχρονα στο ΠΑΣΟΚ έγινε πρόταση για αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην υπουργού, για να οριστικοποιηθεί η διαγραφή του από το κόμμα τον Απρίλιο του 2011.

Τον Ιούλιο του 2011 ο υπουργός, με εντολή της Βουλής, διώκεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τελικά συλλαμβάνεται τον Απρίλιο του 2012 και προφυλακίζεται. Στην ανάκριση που ακολούθησε, το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού ενεπλάκη στην υπόθεση, με αποτέλεσμα η Βίκυ Σταμάτη να συλληφθεί στις 27 Απριλίου 2012 και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία με τον σύζυγό της.

Απολογούμενη υποστήριξε ότι «δεν είχε την παραμικρή συναλλαγή, συνεργασία ή άλλου είδους σχέση με τις τρεις παράκτιες εταιρείες (Nobilis, Torcasso και Blue Bell) στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του συζύγου της, πλην της Nobilis» από την οποία αγοράστηκε το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο οποίο είχε εγκατασταθεί η οικογένεια Τσοχατζόπουλου.


Στις 2 Μαΐου 2012 η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισής της επικαλούμενη «ιδιαίτερη ιδιορρυθμία» της υπόθεσής της επειδή, όπως η ίδια αναφέρει, «υπάρχει ένα ανήλικο παιδί 5,5 χρόνων, το οποίο κρατάει η 73χρονη άρρωστη μητέρα της».

Στις 16 Ιουλίου 2012 η Βίκυ Σταμάτη, ύστερα από την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση με στόχο την άρση της κράτησής της. Τόσο η Εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου, όσο και ο ανακριτής, έκαναν αρνητική εισήγηση.

Τις 25 Ιουνίου 2013 εισήχθη στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας για την αφαίρεση όζων από το στήθος της φρουρούμενη. Τελικά, υποβλήθει διπλή μαστεκτομή και ακολούθησε η αποκατάστασή της.

Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκε στη φυλακή.