01 Απριλίου 2015

Πάρης προς Πανάρα: Κόψε τις μαλ@κίες και τις γελοίες δηλώσεις! Είσαι ΥΕΘΑ και πρέπει να σοβαρευτείς επιτέλους

Κάπως έτσι όπως στον τίτλο θα του το έλεγε το μήνυμα ο Πάρης Καρβουνόπουλος αν δεν τον είχε ανάγκη... τώρα που τον έχει όμως του το λέει ευγενικά μέσα απ'τη σελίδα του:

Τα "δυο κοστούμια" του Καμμένου ,η "απογείωσή" του και οι κίνδυνοι

Η θέση του ΥΕΘΑ “απογειώνει” τον Πάνο Καμμένο στις δημοσκοπήσεις. Η δημοτικότητά του ανέβηκε στο 35% , “κερδίζοντας” 23 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση. Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα κοινής γνώμης που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Αυτό που θα πρέπει όμως να έχει καταλάβει ήδη ο ΥΕΘΑ είναι ότι ο ίδιος θα πρέπει να παραμείνει “προσγειωμένος”,γιατί η καρέκλα που κάθεται είναι “ηλεκτρική” και ενίοτε γίνεται και “εκτινασσόμενο κάθισμα”.

Ο ενθουσιασμός Καμμένου στο ΥΕΘΑ είναι εμφανής. Έχουμε ξαναγράψει ότι ήθελε χρόνια τώρα να αναλάβει το πόστο του πολιτικού προϊσταμένου των ΕΔ. Έχει ασχοληθεί, γνωρίζει πρόσωπα , πράγματα και καταστάσεις και πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει σ΄ αυτό το τομέα. Ο αρχικός ενθουσιασμός ίσως θα πρέπει σιγά,σιγά να κοπάσει. Ο ΥΕΘΑ ,ο εκάστοτε ΥΕΘΑ όχι μόνο ο Καμμένος θα πρέπει να μιλά λιγότερο, επιλεκτικά,ψύχραιμα και αποφασιστικά. Η διαρκής “έκθεση” στην δημοσιότητα φθείρει και αυτό δεν είναι καλό για έναν ΥΕΘΑ.

Οι πολλές δηλώσεις για πολλά διαφορετικά θέματα είναι λογικό να οδηγούν και σε υπερβολές και σε λάθη. Ή τέλος πάντων δίνουν υλικό για “παρερμηνείες”. Τα όσα ειπώθηκαν από την Νέα Υόρκη για τα πετρέλαια,το φυσικό αέριο και την ενδεχόμενη αμερικανική εμπλοκή θα μπορούσαν να μην είχαν ειπωθεί.

Ο Καμμένος είναι αλήθεια ότι “φορά δυο κοστούμια”. Ένα του ΥΕΘΑ κι ένα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δεν είναι εύκολο να “τ΄ αλλάζει” διαρκώς. Αλλά δεν μπορεί να φορά και τα δυο…ταυτόχρονα.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και χωρίς διάθεση κινδυνολογίας στα ελληνοτουρκικά αναμένονται να γίνουν δυσκολότεροι. Συνεπώς εκτός από τα μηνύματα που στέλνουμε στους “απέναντι” θα πρέπει να ανασκουμπωθουμε . Να προετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο. Όχι μόνο με ΠΥΡΠΟΛΗΤΕΣ και ασκήσεις που κάποιοι στα Γενικά Επιτελεία τις “έχουν πολύ εύκολες”. Να ετοιμαστούμε για τα δύσκολα ουσιαστικά.

Ως πρώτο βήμα ας πει στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων να “κόψουν” τα πολλά και αχρείαστα ταξίδια και να ασχοληθούν περισσότερο με το προσωπικό και την επίλυση προβλημάτων που θα έπρεπε να έχουν λυθεί…χθες. Ας του αναφέρουν με ειλικρίνεια και ευθύτητα πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των περικοπών και ας μην τα κρύβουν πίσω από τα καπνογόνα που “σκάνε” σε κάθε άσκηση -επίδειξη που διατάσσουν κάθε λίγο και λιγάκι.

Οι “απέναντι” δεν μας “τσεκάρουν” με τους ΠΥΡΠΟΛΗΤΕΣ,αλλά κάθε μέρα ,κάθε ώρα στο Αιγαίο. Μετράνε τις δυνάμεις και τον χρόνο αντίδρασής μας. “Ζυγίζουν” την αποφασιστικότητά μας, όπως έγινε στο Αγαθονήσι με την τουρκική πυραυλάκατο. Εκεί παίζεται το παιχνίδι κι όχι στις ασκήσεις επιπέδου διμοιρίας και λόχου.

Ο Καμμένος είναι σαφές ότι έχει καλές προθέσεις . Ας το εκμεταλλευθούν οι Αρχηγοί.

onalert.gr