04 Απριλίου 2015

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ" ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ! Ο Πρύτανης παρακαλάει τους αναρχοάπλυτους να φύγουν

Αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση για την κατάληψη
 
Συνεχίζεται για έκτη μέρα η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον πρύτανη του ιδρύματος Αθανάσιο Δημόπουλο να κάνει έκκληση στους αντιεξουσιαστές να αποχωρήσουν από το κτίριο, αφήνοντας αιχμές κατά της πολιτείας.

“Έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο και εξακολουθούμε να ζητάμε την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών από το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου μας. Δυστυχώς φαίνεται πως δεν είναι στις προθέσεις της πολιτείας να ανοίξει το πανεπιστήμιο Αθηνών”, μας λέει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος.

“Αυτή τη στιγμή το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να διευθετηθούν λόγω της κατάληψης. Ζημιές δεν έχουν γίνει στο εσωτερικό του πανεπιστημίου, όπως μας πληροφορούν οι φύλακες, οι οποίοι εισέρχονται στο κτίριο. Ωστόσο, παρουσιάζουμε τεράστια αδυναμία λειτουργίας και τα διοικητικά προβλήματα ή τα προβλήματα των φοιτητών δεν μπορούν να διευθετηθούν άμεσα”, προσθέτει στο newsit, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου. Για το θέμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει αποστείλει παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για την κατάληψη.