30 Απριλίου 2015

Ε ΜΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο Κ@ΛΟΣ ΣΟΥ!Βαρουφάκης: «Πήγα και χθες στα Εξάρχεια για ένα ποτό!»

Ο υπουργός ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στη Βουλή για τα λόγια συμπαράστασης - «Η λύση δεν είναι η άτακτη φυγή» δήλωσε

Αποφασισμένος να μην αλλάξει τις συνήθειές του μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος μια ημέρα μετά το επεισόδιο ξαναπήγε σε μπαρ της περιοχής.

Αυτό εξηγούσε ο υπουργός στον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ο οποίος όταν τον συνάντησε στο διάδρομο της Βουλής του είπε «την επόμενη φορά που θα έρθεις στα Εξάρχεια να με πάρεις τηλέφωνο. Είναι η περιοχή μου».

«Και εμένα είναι η περιοχή μου. Ηταν γιατί τα τελευταία χρόνια μετακόμισα. Πήγαινα όμως και θα εξακολουθήσω να πηγαίνω» του απάντησε ο κ. Βαρουφάκης για να συνεχίσει «μάλιστα την επόμενη του επεισοδίου πήγα και πάλι στα Εξάρχεια».

«Για φαγητό;» τον ρώτησε τρίτος συνομιλητής. «Όχι για ένα γρήγορο ποτό. Ήμασταν πολύ κουρασμένοι» απάντησε ο ίδιος.

Νωρίτερα, εντός της αιθούσης της Ολομέλειας και μετά από δηλώσεις συμπαράστασης αρκετών βουλευτών ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε: « Όλοι μας είμαστε ταγμένοι στον δύσκολο αγώνα αλλά και στην τεράστια ανάγκη να μην ψάχνουμε εύκολες λύσεις για την καταπολέμηση της βίας. Λύση δεν είναι ούτε η άτακτη φυγή, ούτε το άβατο ούτε η βίαιη καταστολή της βίας»

Είχαν προηγηθεί θερμές δηλώσεις συμπαράστασης μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης δήλωσε: «Τέτοιες επιθέσεις είναι κατά της δημοκρατίας. Εύχομαι και ελπίζω να μην έχουν συνέχεια τέτοιες ενέργειες», επεσήμανε ο κ. Λυκούδης, μόλις ο Γιάννης Βαρουφάκης εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

Το ίδιο έκανε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη που καταδίκασε την επίθεση εναντίον του υπουργού ενώ του εξέφρασε και κατ ιδίαν την συμπαράσταση της πλησιάζοντας το υπουργικό έδρανο όπου καθόταν ο κ. Βαρουφάκης.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από όσα συνέβησαν έξω από το εστιατόριο Γιάντες στα Εξάρχεια, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ