06 Απριλίου 2015

Καταλήψεις τέλος!

Του Γιώργου Κράλογλου

Το κόμμα των καταληψιών συζητάει για καταλήψεις. Εισηγητής ο σύντροφος υπουργός Πανούσης με θέμα « αριστεροί και καταστολή αλά ΣΥΡΙΖΑ». Η συντρόφισσα πρόεδρος Κωνσταντοπούλου με ερώτημα για ειρηνική ή μπαχαλίστικη διαμαρτυρία. Ο σύντροφος υπουργός Μπαλτάς με ισότητα προς τα κάτω… Και ο σύντροφος υπουργός Παρασκευόπουλος με τις απόψεις Κουφοντίνα. Άρα τα βρέφη του 2015 να κοιμούνται ήσυχα. Θα φοιτήσουν χωρίς καταλήψεις. Σε 15 χρόνια θα έχουμε και μέτρα.

Μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως «πρύτανης των καταλήψεων», έχει να βουλώσει το στόμα των αναρχικών και των τρομοκρατών, ότι δεν έγινε σαν τους άλλους που κατέβαζαν τα ΜΑΤ.

Ότι ως αριστερή κυβέρνηση σέβεται τους καταληψίες αφού και αυτό το ζήτησε… το 36% του λαού.

Ότι το 64% το έχει γραμμένο… ως φασίστες και μνημονιακούς αφού δεν είναι με την κυβέρνηση.

Θα διερωτηθούν ίσως κάποιοι (ολίγοι) αν σε 15-20 χρόνια θα κυβερνά η αριστερά με πρωταγωνιστές και σημερινούς συντρόφους.

Άποψή μου είναι πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Με εξαίρεση μόνο τον σύντροφο Βαρουφάκη και την «Βαρουφάκειο σχολή» που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανίσει, ίσως και πριν το καλοκαίρι.

Όταν σε μια Ελλάδα Σοβιετικών (υποτίθεται) μεταπολιτευτικών αντιλήψεων το ΚΚΕ, μετά από έναν αιώνα αγώνων και συνέπειας στις αρχές του είναι εκτός παιχνιδιού γιατί άλλο ένα 4% πρώην κομμουνιστών του κλιμακώνει (ως ΣΥΡΙΖΑ) συμμαχίες με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ, «φλερτάροντας» εντός Βουλής και με την Χρυσή Αυγή, τι περιμένετε να αλλάξει σε μόλις… 15 χρόνια.

Η μοναδική προφανής αλλαγή (αν σημειώσουμε το σκοτωμό του ΣΥΡΙΖΑ για βουλευτικά αυτοκίνητα και προνόμια) θα είναι να δούμε στην Εκάλη, την Πολιτεία, την Βούλα και την Βουλιαγμένη βίλες του ΣΥΡΙΖΑ στα οικόπεδα που δεν πρόλαβαν να χτίσουν οι «κομμουνιστές» του ΠΑΣΟΚ.

Εδώ μας πήρε 40 χρόνια να καταλάβουμε ότι η σοσιαλμανία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των διαδόχων του και ο τριτοκοσμικός ψευτοσοσιαλισμός της «αλλαγής» του Ανδρέα Παπανδρέου και των κληρονόμων του είχε ως στόχο τον διωγμό της ιδιωτικής οικονομίας από τον στρατό κατοχής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και των αριστερών «αντιπολιτευτικών» συμμαχιών και ξεκινάμε περιχαρείς από την αρχή… Θέλουμε και αλλαγές;

Αλλά ας γυρίσουμε στις καταλήψεις και τον προβληματισμό των αριστερών με ενορχηστρωτή βέβαια τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο σύντροφος υπουργός Πανούσης που (όπως μαθαίνω) μιλάει μόνο απευθείας με τον πρωθυπουργό και έχει βαρύνουσα άποψη στην υπόθεση των καταλήψεων, εκτιμά ότι ο υπόκοσμος και η αλητεία που καταστρέφει τα Πανεπιστήμια των φορολογούμενων δεν είναι πρόβλημα που οφείλει να λύσει η αστυνομία.

Μπορεί η άποψη του συντρόφου υπουργού να μην έχει ακουστεί πουθενά αλλού στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στον πολιτισμένο κόσμο (συμπεριλαμβανομένης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης), αλλά έχει ανταπόκριση στην Κένυα.

Το εάν η αστυνομία (στα επίσης αφύλακτα Πανεπιστήμια της Κένυας) πήγε μόνο να μαζέψει τα πτώματα της τρομοκρατίας είναι και λογικό… και δημοκρατικό…

Μπορεί και η άποψη της συντρόφισσας προέδρου της Βουλής Κωνσταντοπούλου να σηκώνει, ως ερμηνεία, πως… δεν χάθηκε ο κόσμος για μια κατάληψη στο προαύλιο της Βουλής χωρίς κουκουλοφόρους αλλά με αναρχικούς που, άλλωστε, και ενδυματολογικά δεν διαφέρουν από πολλούς εντός Βουλής… σημασία όμως έχει ότι η θέση της προβλημάτισε «σκεπτικιστές» εντός και εκτός κυβέρνησης.

Μπορεί επίσης η συντρόφισσα βουλευτής Λέβα να επισκέφθηκε τον Κουφοντίνα για το νομοσχέδιο που αφορά επαγγελματίες δολοφόνους της συμμορίας του και άλλα καθάρματα, αλλά βοήθησε τον σύντροφο υπουργό Παρασκευόπουλο στον βαθύ διαλογισμό του… για την μεταφυσική ερμηνεία της παρουσίας δολοφόνων και των δολοφονιών στην γεννήτορα του πολιτισμού.

Μπορεί ακόμη ο σύντροφος Μπαλτάς, ως υπουργός, να αφήνει ακάλυπτους τους πρώην συναδέλφους του Πανεπιστημιακούς που η συνιστώσα των τρομοκρατών και ληστών τους θεωρεί ανεπιθύμητους, αλλά δεν είναι ζήτημα δικής του αρμοδιότητας (ας φρόντιζαν και αυτοί να γίνουν υπουργοί…).

Στην αρμοδιότητά του συντρόφου υπουργού Παιδείας δεν είναι η διαφύλαξη του κύρους των Πανεπιστημιακών και της εκπαίδευσης. Στόχος του (βοηθούντος και του συντρόφου Κουράκη) είναι μόνο η διαφύλαξη της προς τα κάτω ισότητας στην εκπαίδευση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και είτε με υπουργική αρθρογραφία είτε με κουβεντούλα καφενείου άνοιξε το ζήτημα προβληματισμού των αριστερών για τις καταλήψεις. Οπότε που θα πάει. Σε 15-20 χρόνια και μετά τις σφαιρικές τοποθετήσεις των συντρόφων, θα έχουμε και προτάσεις.

george.kraloglou@capital.gr



Πηγή:www.capital.gr