09 Απριλίου 2015

"Στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να αποφυλακίσουν τον Ξηρό"

​Η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου πως «η Πολιτεία τύφλωσε τον Ξηρό» προκάλεσε σήμερα ένταση στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην επιτροπή για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και συζητήθηκε εκτενώς στο κεντρικό δελτίου του Star.

Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή σχολιάζοντας το θέμα, τόνισε ότι «στην κυβέρνηση θέλουν να αποφυλακίσουν τον Σάββα Ξηρό και το έχουν αποφασίσει». Σε αντίθεση με άλλες ευνομούμενες πολιτείες,  όπου για την αποφυλάκιση ενός κρατούμενου ακόμη και αν συντρέχουν λόγοι για αυτήν, τις αποφάσεις παίρνουν οι εισαγγελείς και οι δικαστές, στην Ελλάδα σύμφωνα με την κα Μακρή… τον λόγο έχουν οι υπουργοί (και συγκεκριμένα ο κ.Παρασκευόπουλος), καθώς όσες φορές έχει κάνει αίτηση αποφυλάκισης ο Ξηρός έχει απορριφθεί από τους εισαγγελείς.

«Αν είναι ασθενής ο κύριος Ξηρός, η πολιτεία έπρεπε να του εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κράτησης και περίθαλψης και όχι ..να αποφυλακίσουν έναν καταδικασμένο τρομοκράτη με 5 φορές ισόβια! Έτσι το μήνυμα που στέλνουν στα θύματα του και στην κοινωνία, είναι ότι μένει έγκλημα χωρίς... τιμωρία» είπε χαρακτηριστικά η κα Μακρή, μιλώντας στην Μ.Ζαχαρέα .

star.gr