15 Απριλίου 2015

Καταγγελία Κικίλια: Ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τα κέντρα κράτησης αλλά κρατάει τα λεφτά

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 εξαπέλυσε επίθεση στην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, και στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό ζήτημα . "Η υπουργός είχε πει προεκλογικά ότι θα ανοίξει τα σύνορά μας και θα δέχεται τους πάντες. Το ελληνικό κράτος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μπάχαλο αυτή τη στιγμή" είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είπε πως «ο κ. Πανούσης ψάχνει τρόπο να παραιτηθεί» και δεν διοικεί πλέον το υπουργείο του.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Για το μεταναστευτικό ζήτημα και την υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής

"Η συγκεκριμένη υπουργός έχει χάσει κάθε ημερομηνία και έχει αναβάλει σύσκεψη με την αρμόδια επιτροπή μετανάστευσης και τον κ. Αβραμόπουλο δηλαδή με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και άρα καθυστερούν κονδύλια, καθυστερούν οι κινήσεις που πρέπει να κάνει το ελληνικό κράτος και θα πάρει την ευθύνη για αυτό στο τέλος του χρόνου. Είχε πει προεκλογικά ότι θα ανοίξουμε τα σύνορά μας, θα δεχόμαστε τους πάντες , θα τους φιλοξενούμε είτε είναι παράτυποι μετανάστες, πρόσφυγες ή ότι άλλο υπάρχει και αναλόγως μετά θα αποφασίζουμε. Είχε βρίσει τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού λέγοντας ότι «έπνιξαν τον κοσμάκη στο Αγαθονήσι» και είχε πει ότι η Αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ότι μπορεί για να φέρει τους πάντες μες τη χώρα, μέσα σε μια οικονομική κρίση και σαν να μην έφτανε αυτό μας εμπαίζει και μας κοροϊδεύει. Δεν μπορεί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να μην βλέπουμε την πραγματικότητα, λίαν συντόμως θα τεθεί θέμα ασφάλειας και στην πρωτεύουσα και στη χώρα και τότε αναρωτιέμαι θα αναλάβει κανένας τις ευθύνες του ή θα είναι «έλασμα» η χώρα προκειμένου να προελάσουν οι τζιχαντιστές ή οι μετανάστες στην Βόρεια Ευρώπη."

Για την στάση της κοινής γνώμης

"Μπορώ να καταλάβω το κλίμα ευφορίας το οποίο ενδεχομένως ακόμα λάθρα μπορεί να επικρατεί σε ότι έχει να κάνει με την διαπραγμάτευση δηλαδή θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται άλλο αν φοβάμαι ότι θα διαψευστούμε όλοι αλλά στο θέμα αυτό (το μεταναστευτικό) δεν υπάρχει καμία πλειοψηφούσα τάση στην κοινωνία που να δέχεται ότι ανοίξαμε τα σύνορα μας , ότι θα έρθουν όλοι εδώ και ότι είναι όλα καλά και όλα ωραία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπής προεκλογικά και μετεκλογικά σε ένα μόνο θέμα ότι η χώρα θα γίνει μπάτε σκύλοι αλέστε. Κατάληψη κουκουλοφόρων, βάψανε το άγαλμα του Καβάφη, αποκεφάλισαν το άγαλμα της Κυβέλης, αμαυρώσανε τον Άγνωστο στρατιώτη, μπούκαραν στην Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος , στην Ομόνοια και όπου αλλού υπάρχει λιάζονται. Έκλεισαν τα Κέντρα Κράτησης και επαναπροώθησης μόνο που δεν τα κλείσαν στην πραγματικότητα γιατί θα τότε θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα στην Ευρώπη αλλά τα έχουν ανοιχτά. Μπορείτε να πάτε σε όλη την Ελλάδα να δείτε ότι τα Κέντρα κράτησης λειτουργούν κανονικότατα γιατί αυτά τα κέντρα έχουν χρηματοδοτηθεί από τους εταίρους μας και αν τα κλείσουμε πρέπει να τους επιστρέψουμε τα χρήματα συν πρόστιμα και αναρωτιέμαι λεφτά υπάρχουν ακόμα και για αυτά; Είναι πάρα πολλά τα χρήματα. …Το ελληνικό κράτος είναι μπάχαλο αυτή τη στιγμή"

Ερωτηθείς γιατί δεν ζητάνε εκλογές

"Βλέποντας την σύγχρονη ιστορία στην Μεταπολίτευση το πρόσχημα των πρόωρων εκλογών χρησιμοποιήθηκε από κυβερνήσεις και κυβερνήσεις δυστυχώς τις πιο πολλές φορές για μικροπολιτικούς σκοπούς και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αφέθηκε να ολοκληρώσει το έργο της όπως ορίζει το σύνταγμα δηλαδή την τετραετία. Και τον κ. Καραμανλή επίσης δεν άφησε ο κ. Παπανδρέου να ολοκληρώσει το έργο του και τα λούστηκε όπως τα λούστηκε. Θα τα «λουστεί» και ο κ. Τσίπρας τώρα. Τώρα αυτοί που προέτρεξαν, βιάστηκαν και ανέλαβαν έχουν και την ευθύνη και ο χρόνος τρέχει."

Στην ερώτηση "Αυτό τι σημαίνει ότι αν υπάρχουν θέματα εθνικής ασφάλειας επειδή κατά το παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν οι εκλογές από τις πολιτικές δυνάμεις για ιδίων όφελος δεν θα ζητήσετε εκλογές ποτέ;" απάντησε χαρακτηριστικά

"Δεν θα το ανακοινώσουμε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις… Σε καμία περίπτωση ένας σοβαρός πολιτικός και ένα σοβαρό κόμμα και το κόμμα της Κεντροδεξιάς και της ΝΔ είναι τέτοιο, δεν θα μπορούσε να συνεννοείται μεταξύ του ή να ανακοινώνει πράγματα εν μέσω ραδιοφώνου ή τηλεόρασης. Αυτά είναι σοβαρά πράγματα που συζητούνται εκεί που πρέπει και ανακοινώνονται χωρίς προεργασίες δημόσιες εκτός αν κολλήσουμε και εμείς τον ιό ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ τους οι υπουργοί δεν μιλάνε, δεν συναντιόνται αλλά κάνουν πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες και μιλάν στα πρωϊνάδικα."

Για τα αίτια της εκλογικής ήττας της ΝΔ

"Για κανένα μέλλον δεν μεταφέρθηκε η συζήτηση αυτή, έγινε συζήτηση εντός της ΚΟ και κριτική υπήρχε. Και θα υπάρχουν και διεργασίες φαντάζομαι αλλά ιεραρχικά στον δικό μου αξιακό κώδικα πρώτα από όλα είναι η χώρα, να σωθεί, να επιτύχει η διαπραγμάτευση, να τα καταφέρουμε μετά οι αρχές και οι αξίες του καθενός και μετά το κάθε κόμμα και η παράταξη"

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να ζητάει την παραίτηση του κ.Πανούση

"Νομίζω ότι την ζητάει ο ίδιος, ψάχνει να βρει τρόπο να παραιτηθεί. Δεν διοικεί πλέον το υπ. Δημοσίας Τάξης έχει χάσει την εμπιστοσύνη αξιωματικών, στρατηγών και απλών αστυνομικών γιατί τους άδειασε. Δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της, έχει έναν αμυντικό ρόλο ενδεχομένως ή παρατηρητή και ο καθηγητής Πανούσης βγαίνει στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και καταγγέλλει τον υπουργό Πανούση. Αδειάζει και αδειάζεται μεταξύ του Βούτση , Παρασκευόπουλου, του Σκουρλέτη και λοιπών και ο πρωθυπουργός σφυρίζει αδιάφορα. Που είναι ο κ.Τσίπρας;"