15 Απριλίου 2015

ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟ@ΤΣΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν έφοδο στο υπό κατάληψη κτήριο της Πρυτανείας

Πριν από λίγη ώρα αντιεξουσιαστές επιχείρησαν έφοδο στο κτήριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ που τελεί υπό κατάληψη εδώ και 17 ημέρες.

Περικυκλωμένη από δυνάμεις της Αστυνομίας είναι, από το απόγευμα της Τετάρτης, η Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Αθηνών, η οποία τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές για 17η ημέρα.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης αντιεξουσιαστές αλληλέγγυοι στους καταληψίες επιχείρησαν έφοδο στην Πρυτανεία αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το κτίριο, δημιουργώντας μια «αλυσίδα». αποκλείοντας την πρόσβαση σε όποιον επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από την Πρυτανεία.

Αλλες έξι συλλήψεις για την κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Συνεχίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις οι προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων γύρω από την πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που τελεί υπό κατάληψη, και πλέον υπό στενό αστυνομικό κλοιό.

Από το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα -πέντε Ελληνες, ένας Ισπανός- με συμμετοχή στην κατάληψη, ενώ προσήχθησαν ακόμα τρία άτομα.

Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι άλλα 15 άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στο χώρο γύρο από την πρυτανεία.

Υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζεται για 17η ημέρα η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, καθώς και άλλων κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη το δημαρχείο Καλαμαριάς και η ΕΣΗΕΜ-Θ

Την ίδια ώρα, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποιούν από το πρωί κατάληψη στο δημαρχείο της Καλαμαριάς και στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη αλληλεγγύης, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στους απεργούς πείνας του «Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων».

Το πρωί, μία ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το δημαρχείο Καλαμαριάς, κρέμασε πανό με τα αιτήματά τους και, όπως ενημέρωσαν τον δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, θα παραμείνουν έως το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η οικονομική υπηρεσία, το τμήμα μηχανοργάνωσης και προμηθειών του Δήμου.

Παράλληλα, κατάληψη πραγματοποιείται και στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, που βρίσκονται στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, όπου οι καταληψίες επίσης κρέμασαν πανό στο κτίριο με τα αιτήματά τους.