06 Απριλίου 2015

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση στρέφεται κατά της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής της χώρας

Επικριτική απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίζεται η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ., κατηγορώντας τη συμπολίτευση ότι στρέφεται κατά της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής της χώρας.

Η Ν.Δ. χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως «ταφόπλακα» σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση στους τομείς της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αλλά και στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης και του ασύλου.

Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «το σχέδιο νόμου κατατέθηκε χωρίς καμία διαβούλευση από μια κυβέρνηση που μέχρι χθες έβγαζε πύρινους λόγους για ανοιχτές διαδικασίες».

Η Ν.Δ., μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «άνοιγμα των πορτών των κέντρων κράτησης» και «μετατροπή των πανεπιστημίων και των ιστορικών χώρων του κέντρου της Αθήνας σε θύλακες ανομίας», ενώ χαρακτηρίζει ως τελειωτικό χτύπημα «το άνοιγμα των κελιών των φυλακών».

Συνεχίζοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να ψηφίσει ένα τέτοιο σχέδιο νόμου, διότι «αποδομεί» τη δημόσια τάξη και ασφάλεια σε 12 βήματα, ξεκινώντας από την κατάργηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και των αυτοτελών Τμημάτων Γ΄ τύπου.

Παράλληλα, η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι οι ανήλικοι άνω των 15 ετών που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα αφήνονται ελεύθεροι, ενώ ανοίγουν οι πόρτες των φυλακών και για καταδικασθέντες για σοβαρές εγκληματικές πράξεις, μετά από την έκτιση μικρού μέρους της ποινής τους.

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για εξομοίωση των εχόντων 67% αναπηρία κρατουμένων, με τους έχοντες 50% αναπηρία και αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης, αφήνοντας αιχμές για φωτογραφικές διατάξεις.