05 Απριλίου 2015

Χάος προκαλεί η υπουργική Βαβέλ - Οι αντικρουόμενες δηλώσεις προκαλούν δυσφορία στο Μαξίμου

Λιγότερες δηλώσεις στα ΜΜΕ ζητά ο πρωθυπουργός

Πονοκέφαλο προκαλούν στο Μαξίμου οι αντικρουόμενες δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, οι δικαιολογημένες αρρυθμίες της απειρίας έχουν μετατραπεί σε γενικευμένο διαχειριστικό χάος: υπουργοί που διαφωνούν καθημερινά με τον χθεσινό εαυτό τους, αναπληρωτές υπουργοί που έχουν άλλη γραμμή από τους υπουργούς, κάθε κυβερνητικό γραφείο και ένα ανεξάρτητο φέουδο όπου η αστοχία συχνά φλερτάρει με τον αυταρχισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκφράσει σε έμπιστο κύκλο συνομιλητών τη δυσφορία του για την εικόνα της κυβέρνησης. Το θέμα απασχόλησε και τον πρωινό καφέ και μεταφέρθηκε ξανά στους υπουργούς η εντολή του Πρωθυπουργού για λιγότερες δηλώσεις στα ΜΜΕ και περισσότερη δουλειά.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα επισημαίνουν ότι η επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη είχε στόχο να μεταδώσει το μήνυμα ότι θα καταπιάνεται προσωπικά με τα ζητήματα των υπουργείων και της καθημερινότητας και δεν θα προεδρεύει εξ αποστάσεως. Οσοι όμως έχουν έστω και ελάχιστη γνώση των ενδοκυβερνητικών συσχετισμών απαντούν μονολεκτικά «κανένας» στην ερώτηση «ποιος συντονίζει την κυβέρνηση;» και θεωρούν αδιανόητο να σηκώσει το τηλέφωνο οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον Πρωθυπουργό για να παρέμβει.

www.bankingnews.gr