25 Απριλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ! Όταν όλοι οι υπουργοί έτρωγαν λαβράκια,ο Βαρουφάκης έπινε φαρμάκια

Όλο το δραματικό παρασκήνιο του Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας

​Θα ακούει … Λετονία και θα αλλάζει δρόμο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος βίωσε δύσκολες ώρες κατά την διάρκεια του χθεσινού Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στην Ρίγα.

Ο Έλληνας υπουργός "σφίχτηκε" τόσο πολύ από το «σφυροκόπημα» που του έκαναν οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του, που απέφυγε να πάει στο καθιερωμένο δείπνο των υπουργών, περιπλανώμενος μόνος του στο σούρουπο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την ώρα που τα  λεωφορεία μετέφεραν τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για το δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, στη Ρίγα, το βράδυ της Παρασκευής, ο κ.Βαρουφάκης έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο, αποφεύγοντας βοηθούς ή οποιαδήποτε μέτρο ασφαλείας.

Ενώ οι άλλοι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης πέρναγαν καλά μαζί με τη συνοδεία τους με φαγητό και ζεστά ρούχα, ο Βαρουφάκης εθεάθη σχεδόν παντού μόνος του, χωρίς οποιαδήποτε βοήθεια ή συνοδούς ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters

«Είναι εντελώς απομονωμένος» είπε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης στο ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Δεν ήρθε καν στο δείπνο για να εκπροσωπήσει τη χώρα του» πρόσθεσε ο ίδιος

Την ώρα λοιπόν,  που οι ομόλογοι του έτρωγαν, υπό τους ήχους Λετονικής μουσικής, σολομό και λαβράκι, ο «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας «έπινε φαρμάκι», σκεπτόμενος αυτά που του έσουραν νωρίτερα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, πως είναι... "ανεύθυνος, τζογαδόρος και αρχάριος".

Σύμφωνα με το Reuters, το σκληρό κλίμα ανάμεσα στον έλληνα υπουργό και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ήταν ενδεικτικό ακόμη και πριν την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς στο πρωινό πριν ξεκινήσει το Eurogroup, Βαρουφάκης και Ντράγκι απέφυγαν την οπτική επαφή μεταξύ τους, την ώρα που σερβιρίζονταν τα πιάτα τους από τον μπουφέ.

Ο κύριος Βαρουφάκης, ο μόνος άντρας υπουργός χωρίς γραβάτα, συνεχίζει το Reuters,  φέρεται ότι ενοχλήθηκε από τους τόνους της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σε μια ένδειξη της παγωμάρας, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup,  Γ.Ντάισελμπλουμ  μιλούσε στους δημοσιογράφους αναφερόταν στον Γ. Βαρουφάκη ως ο «Έλληνας συνάδελφος, αν και στις συναντήσεις τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα».

«Δεν εκπλήσσομαι», είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στους δημοσιογράφους. «Όταν πλησιάζει το τέλος των διαπραγματεύσεων η στάση σκληραίνει» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός, αρνούμενος ότι τον προσέβαλλαν οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του, στη Ρίγα.

«Όλα αυτά είναι ψευδή», είπε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, «αυτή η σκλήρυνση της  διάθεσης των Ευρωπαίων προς τον Βαρουφάκη ενισχύει τον κίνδυνο της εμβάθυνσης του χάσματος που πρέπει να γεφυρώσει η Ελλάδα με τους πιστωτές της, αν η Αθήνα θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Όπως σημειώνει, έπειτα από τρεις μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί της Ευρωζώνης προειδοποίησαν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ την Παρασκευή ότι η ελληνική ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλη βοήθεια μέχρι να συμφωνήσει σε ένα πλήρες οικονομικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πριν από το τέλος Ιουνίου.

To Reuters αναφέρει ακόμη ότι μερικές χώρες ήταν τόσο εκνευρισμένες από τη στάση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ και την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να συμβιβαστεί, που ένας υπουργός Οικονομικών είπε πως μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσει να προετοιμάζεται η Ευρωζώνη για μια ελληνική χρεοκοπία.

«Έκλειναν τα αυτιά τους κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του Βαρουφάκη»

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο τονίζει πως ο Βαρουφάκης, «ο μοναδικός υπουργός χωρίς γραβάτα», υποστήριξε πως δεν ένιωσε κάποια ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, την οποία ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα κρίσιμη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρκετοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έξαλλοι με τις συνεχείς διαλέξεις που δίνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ενώ μιλώντας στο Reuters, παριστάμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup, υποστήριξαν ότι αρκετοί ΥΠΟΙΚ «έκλειναν τα αυτιά τους κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του Βαρουφάκη»!

«Οι υπουργοί Οικονομικών αισθάνονται απέχθεια για το γεγονός πως ο κ. Βαρουφάκης δίνει μικρές διαλέξεις όταν τους απευθύνεται ανέφερε πηγή του Eurogroup «και για αυτό το λόγο ο Πρόεδρος του Eurogroup απευθυνόμενος στον Έλληνα υπουργό του είπε να σταματήσει "Γιάνη, δεν μας λες αυτά που θέλουμε να ακούσουμε"».