17 Απριλίου 2015

BINTEO-Βραδινή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Μητσοτάκη για αντιεξουσιαστές και συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας

Απίστευτη ένταση επικράτησε για ακόμη μια φορά στη Βουλή μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ολα ξεκίνησαν από μια αποστροφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος είπε προς την Πρόεδρο της Βουλής «Οταν ο Σαμαράς μίλησε για λαθρομετανάστες του κάνατε παρατήρηση, αλλά όταν σήμερα είπε τη λέξη ο Γιάννης Λαγός της ΧΑ δεν μιλήσατε καθόλου».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε αναφέροντας «προς πάσα κατεύθυνση και προς αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Η τοποθέτηση της προέδρου της βουλής είναι ότι η λέξη λαθρομετανάστες από όποιον και αν εκφέρεται είναι ρατσιστική και πρέπει να αποφεύγεται, δεν πρέπει να διατυπώνεται εντός βουλής. Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει προφανώς θέλει να ξεχάσουμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ιδρύθηκαν τα κέντρα κράτησης».

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και της είπε «Δεν θα δεχθούμε λογοκρισία ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να λέει αυτά που πιστεύει. Σας άκουσα να λέτε ότι δεν προλάβατε να δεχθείτε τους μεταλλωρύχους γιατί είχατε τη Διάσκεψη των προέδρων. Οι εκπρόσωποί τους με βρήκαν στις 15.15 στη Βουλή και μου ζήτησαν να τους συνοδεύσω στο γραφείο τους. Η διάσκεψη των προέδρων δεν είχε ξεκινήσει».

Η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε λέγοντας «Εμεάν ζήτησαν να με δουν στις 5, αλλά θα με δουν αύριο το πρωί».

Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν και ακολούθησε ο εξής διάλογος

Μητσοτάκης: Αυτούς δεν θέλετε να τους δείτε, ωστόσο, ανοίγετε για να έρθουν και να διαδηλώσουν άλλοι εντός της Βουλής

Κωνσταντοπούλου: Κύριε Μητσοτάκη σήμερα ήρθαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και συγγενείς των θυμάτων και άσκησαν και αυτοί το δημοκρατικό τους δικαίωμα».

Μητσοτάκης: Αυτοί είχαν πάρει άδεια για να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία

Κωνσταντοπούλου: Πήραν άδεια, αλλά εγώ ξέρω ότι έκαναν και μια διαδήλωση και διαμαρτυρία εντός προαυλίου του χώρου