03 Απριλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ! Πανούσης: «Οι αριστεροί θεωρούν φασιστικό ότι δεν τους αρέσει»-αντιδράσεις από τους «συντρόφους»

Ολομέτωπη επίθεση στους “αριστερόφρονες” – υποστηρικτές των μπαχαλάκηδων του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει με άρθρο του στα Nέα ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

«Αριστερή Διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης στο άρθρο του με τίτλο «Κραυγή αγωνίας από τον υπουργό».


Φωτογραφίζοντας, μεταξύ άλλων, τον...
Νίκο Βούτση και την Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαχωρίζει (με αρκετή καθυστέρηση είναι αλήθεια) την θέση του από τους υποστηρικτές της ασυδοσίας και της ανομίας που αποτελούν και την πλειοψηφία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Μετά και απο αυτή την εξέλιξη, αλλά και τις αντιδράσεις που ήδη προκαλεί ,ο Πανούσης βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης.

Το άρθρο του κ. Πανούση έχει ως εξής:

«Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν΄αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης,τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι “χωρίς πρόσωπο”.

Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι “αδελφωμένοι” – sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με την Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον ότι “κάποιοι καθαρόαιμοι αριστεροί” (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν φασιστικό ότι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των “γνησίων”…

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πως νοούν οι “καθαρόαιμοι” την “αριστερή Αστυνομία”. Να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και να ναι,ποιοι εκπροσωπούν την Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;».

Φίλης: Ατόπημα του κ. Πανούση, είναι υπουργός όχι σχολιαστής

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση στα Νέα, ο οποίος με αφορμή την ένταση από τις κινητοποιήσεις υπέρ των απεργών πείνας, εξαπολύει βολές κατά ανθρώπων «χωρίς πρόσωπο» που εκδίδουν «πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης» και αφήνει αιχμές για τη στάση που θα πρέπει να έχει η κυβέρνηση.

Ο κ. Πανούσης επισημαίνει ότι Αριστερή Διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη και πως δεν είναι ώρα για ανέξοδα ιδεολογήματα και ανούσια τσιτάτα, αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης έκανε λόγο για ατόπημα του υπουργού να απευθύνεται στην κυβέρνηση μέσω πρωτοσέλιδου άρθρου και τόνισε ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής.

Ο κ. Φίλης σημείωσε: «Ο κ. Πανούσης απ' ό,τι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να αρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει, ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους».

Επιπλέον, ο κ. Φίλης επισήμανε: «Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης».


Ερωτηθείς για το μέλλον του κ. Πανούση στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ούτε διορίζω, ούτε απολύω υπουργούς. Ο πρωθυπουργός του έχει εμπιστευτεί έναν κρίσιμο τομέα και ευχόμαστε να πετύχει».

Ο ίδιος εξέφρασε τη θέση ότι στον αντιεξουσιαστικό χώρο υπάρχει πλούσιος διάλογος και πως μόνο μια μικρή μερίδα έχει την άποψη ότι μέσω προκλήσεων θα καταφέρουν να εκθέσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιλέξει τη δυναμική αναμέτρηση με ομάδες που επιδιώκουν να υπάρξουν πολιτικά στη νέα πολιτική κατάσταση δημιουργώντας διάφορες προκλήσεις. Δεν θέλουμε να πέσουμε σε μια παγίδα που δεν διασφαλίζει το δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια. Ούτε θα γεμίσουμε τις φυλακές με ανθρώπους που -όπως στη Βουλή προχθές- δεν διαπράττουν κάποιο ποινικό αδίκημα» υπογράμμισε.

Ειδικότερα για το θέμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «τόσο ο φρούραρχος, όσο η πρόεδρος της Βουλής και η Δικαιοσύνη που δεν παρέπεμψε τους προσαχθέντες έχουν μια κοινή στάση δεν διαπράχθηκε κανένα ποινικό αδίκημα. Υπήρξε μια αντικανονική είσοδος. Αν θέλετε, πολιτικά είναι μια πρόκληση προς την κυβέρνηση. Αλλο αυτό κι άλλο το ποινικό».

Σχετικά, ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος δήλωσε χθες στον ΒΗΜΑ 99,5 : «Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μας. Δεν είναι μόνο στους δήμους, είναι και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, έγιναν στο "Κόκκινο". Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι καλό η ΕΥΠ να το κοιτάξει. Τυχαία είναι όλα αυτά; Δεν ξέρω αν είναι ξένος ή εσωτερικός δάκτυλος, γιατί να είναι ξένος; Προβληματίζομαι ιδιαιτέρως και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».

Μπαλτάς για Πανούση: Στη γενική κατεύθυνση συμφωνώ πολύ

Συμφωνεί «στη γενική κατεύθυνση» ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς με το άρθρο-φωτιά του Γιάννη Πανούση.

«Στη γενική του κατεύθυνση συμφωνώ πολύ. Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι, ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται.

Ουδέποτε έκλεισε αυτός ο χώρος σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές γιατί έχουν και αυτές δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα», ανέφερε ο κ. Μπαλτάς μιλώντας στο Mega.

Ερωτηθείς για την κατάληψη στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε:

«Γίνεται ένα καινούργιο φαινόμενο. Είναι κάποιες ομάδες, οι οποίες θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ, αυτή είναι η γενική ιδέα.

Άρα, καταλαμβάνουν χώρους που μετά την νέα κυβέρνηση έχουμε μείνει σχετικά αφρούρητοι με την έννοια ότι είναι δημόσιοι χώροι και ελεύθερης πρόσβασης, στοχοποιούν γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το “Κόκκινο”, γραφεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κτλ, προσπαθώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ.

Είναι σαν να λένε “δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ΜΑΤ, καταλαμβάνουμε τα πάντα, μέχρι να υποχρεωθείτε να στείλετε τα ΜΑΤ”. Αυτό το φαινομενο είναι καινούργιο. Πρέπει να το καταλάβουμε και να το αντιμετωπίσουμε με τα μέτρα που απαιτούνται».



Ραχήλ Μακρή: Ο Πανούσης είναι υπουργός και όχι σχολιαστής

«Η άποψη μου είναι ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κατ΄αρχήν και δεν είναι σχολιαστής», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, αναφερόμενη στο άρθρο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

«Η άποψη μου είναι ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κατ΄αρχήν και δεν είναι σχολιαστής. Θεωρώ, λοιπόν ότι θα πρέπει να ζητήσει από κάποιους συγγνώμη και είναι, βέβαια, προσωπική μου άποψη αυτή, πολιτική».

Αυτό ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, σχολιάζοντας το άρθρο-φωτιά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις στη Δημοκρατία, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μια θέση θεσμική και μάλιστα πολύ σημαντική, επομένως δεν μπορεί να είναι σχολιαστής ο κ. Πανούσης», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: