04 Απριλίου 2015

Αφού η Κυβέρνηση υπέκυψε στα αιτήματα τους, σταματούν την απεργία πείνας οι «Πυρήνες»

Έπειτα από την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την Κυβέρνηση, με τη κατάθεση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’ αλλά και για την αποφυλάκιση με όρους των συγγενών των αδελφών Τσάκαλου, οι 22 κρατούμενοι για τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, προχώρησαν σήμερα στον τερματισμό της απεργίας πείνας μετά από 32 ημέρες.
Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για νίκη, καθώς σύντομα θα περάσουν την έξοδο της φυλακής η μητέρα και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου.

«Μετά από 32 ημέρες απεργίας πείνας, η μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η φίλη του δεύτερου θα περάσουν σύντομα την έξοδο της φυλακής, ελεύθερες ξανά» γράφουν μεταξύ άλλων στο κείμενό τους εννοώντας προφανώς την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου, σύμφωνα την οποία σκέφτεται να υποβάλει τροπολογία, που θα προβλέπει την αποφυλάκιση με όρους, των συγγενών κρατουμένων.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, στην ανακοίνωση, ότι την απεργία πείνας σταματούν μόνο τα μέλη των «Πυρήνων», ενώ συνεχίζουν οι άλλοι κρατούμενοι.