27 Απριλίου 2015

Ποιο είναι το κομμουνιστικό βουβάλι που βιώνει την κρίση στο πετσί του και θέλει δραχμή για να ανακάμψει

Ο βουλευτής Α' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΚΚΕ, ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με σημερινό του άρθρο στο iskra.gr, για το οποίο μετά το κράξιμο διευκρίνισε ότι απηχεί προσωπικές του απόψεις, αναφέρει ότι η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή (...) δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι έτοιμος να την υλοποιήσει, καθώς δεν διαφαίνεται λύση.
«Όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είναι ανοικτά. Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή, ενταγμένη στο συνολικό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα, συνιστά επιλογή που δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, όπως διατείνονται οι κυρίαρχοι κύκλοι και την οποία πρέπει να έχει στο οπλοστάσιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και εφ’ όσον χρειαστεί, να είναι έτοιμος να την υλοποιήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει εκβιασμούς και απειλητικά διλήμματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σε αυτές τις συνθήκες, το πρώτο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ενεργοποιήσει το πιο ισχυρό της όπλο που είναι η λαϊκή υποστήριξη. Να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας στον ελληνικό λαό και η αλήθεια είναι ότι αμοιβαία επωφελής λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα» προσθέτει.



Το βιογραφικό του
Ο Στάθης Λεουτσάκος ήταν διωτικός υπάλληλος και πρώην συνδικαλιστής στον ιδιωτικό τομέα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, μέλος της ΓΣΕΕ. Σήμερα είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελείωσε το νυχτερινό γυμνάσιο του Πειραιά και αποφοίτησε από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.
Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές της αριστεράς και ανέπτυξε έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Eξελέγη στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, όπου αναδείχθηκε, διαδοχικά, στις θέσεις του Γενικού Γραμματέα και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Επίσης, ήταν μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Διετέλεσε μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και συμμετείχε ενεργά και στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πειραιά. Παράλληλα, δραστηριοποιείται έντονα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΝ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος του Τμήματος Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Α” Πειραιώς στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.