10 Απριλίου 2015

Κινέζος Πρέσβης στο φρικιό: Να ενημερωθεί η Βουλή για την Cosco για να μη λέτε ότι μαλ@κία σας κατέβει

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Την υποστήριξη της προέδρου της Βουλής για να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία για τη δραστηριοποίηση της Cosco στην Ελλάδα ζήτησε σε συνάντηση τους την Πέμπτη ο πρέσβης της Κίνας Zou Xiaoli. Από την πλευρά της η Ζ. Κωνσταντοπούλου αφού σημείωσε πως «η άμεση ενημέρωση, η διαφάνεια και η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία είναι ένα εργαλείο και κοινοβουλευτικής διπλωματίας αλλά και σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών και των δύο λαών», ανακοίνωσε στον πρέσβη πως σύντομα θα συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας- Κίνας.

Ο πρέσβης Zou Xiaoli αφού εξέφρασε την χαρά και τιμή του για την ευκαιρία της συνάντησης του με την πρόεδρο της Βουλής, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Κινέζου ομολόγου της προέδρου της Βουλής και διατύπωσε την επιθυμία της Κινεζικής Εθνοσυνέλευσης να έχει αυτή τη συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων και να συνεχίσει τις στενές επαφές.

«Όπως είπε η κα πρόεδρος, συζητήσαμε πολλά θέματα κι έχουμε καταλήξει σε μια ευρεία συμφωνία. Οι Κινέζοι θαυμάζουν τον αρχαίο Πολιτισμό και την πολύ σημαντική Ιστορία της Ελλάδας. Η Ελλάδα όμως έχει και πολύ σημαντική νομοθεσία και μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα από την χώρα σας επάνω στον τομέα αυτό, όπως και στον τομέα του Τουρισμού, της προστασίας του Περιβάλλοντος αλλά και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας».

«Η βουλή των Ελλήνων είναι ένα σώμα που αντιπροσωπεύει τις απόψεις και τις θέσεις του Ελληνικού λαού και επιθυμούμε να έχουμε στενές επαφές με το ελληνικό κοινοβούλιο επειδή πιστεύουμε ότι όποια συνεργασία μας εδώ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας μας με την Cosco, χρειάζεται και την υποστήριξη και την συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων. Γι’ αυτό συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να ενισχύσουμε τις ανταλλαγές και την αλληλοκατανόηση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών. Τα συμφέρονται και η φιλία των δύο χωρών δεν θα αλλάξουν. Εμείς θέλουμε να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες με τη Βουλή των Ελλήνων αλλά και με την Ελληνική Κυβέρνηση για να ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τις διμερείς μας σχέσεις και συνεργασίες» δήλωσε ο πρέσβης της Κίνας.



Πηγή:www.capital.gr