07 Απριλίου 2015

Χειροπέδες σε παιδόφιλο γιατρό και απότακτο δόκιμο αστυφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. χάρη στο FBI και την Europol

Μετά από συνεργασία της Europol και του FBI για την πλήρη εξάρθρωση δικτύου παιδόφιλων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ που κρύβονται πίσω από ιστοσελίδα με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν και δύο συνδρομητές της ιστοσελίδας στην Ελλάδα.
Η Europol και το FBI έδωσαν τα ψηφιακά ίχνη των δύο συνδρομητών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έτσι η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και συνέλαβε έναν 35χρονο γιατρό στο σπίτι του στο Νέο Ηράκλειο και έναν 27χρονο νυν ιδιωτικό υπάλληλο στο Κερατσίνι, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου. Μάλιστα, ο 27χρονος στο παρελθόν είχε αποταχθεί από την Σχολή Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. στη Σητεία για υπόνοιες που είχαν στη Σχολή του ότι είχε τάσεις παιδοφιλίας, καθώς τον είχαν πιάσει να ...προσεγγίζει παιδάκια.

Στην ιστοσελίδα υπήρχε εξαιρετικά σκληρό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν νομότυπες έρευνες, στις οικίες των συλληφθέντων, όπου εντοπίστηκαν σε ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) -συνολικού μεγέθους άνω του 1 ΤΒ (Terabyte), που περιείχε εξαιρετικά σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και οι δράστες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις. Οι δύο συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή και άλλων Ελλήνων χρηστών στην επίμαχη ιστοσελίδα. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

- Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBERKID.